Από 288.000 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση έως και πάνω από µισό εκατοµµύριο ευρώ πρέπει να πληρώσει κανείς για να αγοράσει σπίτι 100 τ.µ. το οποίο να βρίσκεται σε ασφαλή περιοχή, κοντά σε σχολεία, µε εύκολη πρόσβαση σε ΜΜΜ και µε διαθέσιµες θέσεις πάρκινγκ, αν θέλει να κατοικήσει σε µια από τις δηµοφιλέστερες περιοχές της Αττικής. Η Κάτω Γλυφάδα, το κέντρο της Νέας Σµύρνης, το Καλαµάκι, η Άνω Ηλιούπολη, το Κολωνάκι, η περιοχή Χίλτον, το κέντρο της Αργυρούπολης, το κέντρο του Παγκρατίου, η Άνω Γλυφάδα και το κέντρο των Βριλησσίων είναι οι πιο δηµοφιλείς (γι’ αυτό και οι πιο ακριβές), σύµφωνα µε πρόσφατα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας του Spitogatos Insights µε τη συµµετοχή παραπάνω από 10.000 χρηστών του spitogatos.gr. Στις ίδιες περιοχές και τα ενοίκια είναι ιδιαίτερα υψηλά: από 9,3 έως 17 ευρώ το τετραγωνικό µέτρο, που σηµαίνει ότι κάποιος ενοικιαστής καλείται να πληρώσει 930-1.700 ευρώ τον µήνα κατά µέσο όρο…

Θεσσαλονική: Οι υψηλότερα αξιολογηµένες περιοχές

Η Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη και το κέντρο της Κοµοτηνής στην υπόλοιπη Ελλάδα αναδεικνύονται οι υψηλότερα αξιολογηµένες περιοχές. Ειδικότερα, οι περιοχές της Θεσσαλονίκης µε τις υψηλότερες αξιολογήσεις βάσει του συνόλου των κριτηρίων της έρευνας είναι η Νέα Παραλία, η περιοχή ∆ΕΘ - Πανεπιστήµια, η περιοχή Περαία, η Άνω και Κάτω Τούµπα, η περιοχή Μαρτίου, το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και η περιοχή Μπότσαρη, η Αγία Τριάδα και η περιοχή Ιπποκράτειο, µε τιµές πώλησης από 2.000 έως 2.250 ευρώ/τ.µ. και ενοικίασης από 8-10 ευρώ/τ.µ. Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι 10 περιοχές µε τις υψηλότερες αξιολογήσεις, µαζί µε το κέντρο της Κοµοτηνής, είναι η πόλη της Ρόδου, το κέντρο των Ιωαννίνων, το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, το κέντρο των Τρικάλων, της Λάρισας, των Χανίων, της Καλαµάτας, των Σερρών και το κέντρο της Βέροιας.

akinita

Η αίσθηση ασφάλειας αποτελεί σηµαντικό κριτήριο για την επιλογή περιοχής για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας. Σύµφωνα µε τις αξιολογήσεις χρηστών, οι περιοχές της Αθήνας που προσφέρουν τη µεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας είναι το κέντρο του Παγκρατίου, το Κολωνάκι, το κέντρο της Νέας Σµύρνης, το Καλαµάκι και η Άνω και Κάτω Γλυφάδα. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη είναι οι περιοχές Μαρτίου, Ιπποκράτειο, Αγία Τριάδα, Περαία και η περιοχή Μπότσαρη. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, το κέντρο της Κατερίνης, το κέντρο των Τρικάλων, η πόλη της Ρόδου, το κέντρο της Αλεξανδρούπολης και η Χώρα της Κέρκυρας.

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»