Παράταση για 1+1 μήνα για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS έδωσαν το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα το έργο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα αιτήματα της ίδιας της αγοράς παρόχων POS και ταμειακών μηχανών όσο και των επιχειρήσεων, για να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις ενός σύνθετου και πολυεπίπεδου έργου.

Συγκεκριμένα, και προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα, δίνεται παράταση 1 μήνα, δηλαδή μέχρι την 31η Μαρτίου 2024, για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν διασυνδέσει μέχρι σήμερα τα συστήματά τους. Μέσα σε αυτό το διάστημα, οι υπόχρεοι θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς εγκατάστασης ταμειακών μηχανών προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η πρόοδος του έργου μέχρι σήμερα είναι πολύ σημαντική, καθώς έχει αναβαθμιστεί το 85% των συστημάτων POS και ταμειακών, ενώ οι διασυνδέσεις ξεπέρασαν τις 60.000, με τα προγραμματισμένα ραντεβού τις αμέσως επόμενες ημέρες να ανέρχονται στις 20.000.

Διαβάστε ακόμα: Τσάπαλος: Τελευταία παράταση διασύνδεσης των POS - Νέο τερματικό στην αγορά που δεν χρειάζεται διασύνδεση

Σημειώνεται ότι 35 νέοι κλάδοι που υποχρεούνται σε POS θα πρέπει μέχρι σήμερα να έχουν παραγγείλει και κάνει εγκατάσταση έως τέλος Μαρτίου την διασύνδεση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czj048urmpdl)

Νέα παράταση στη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών

Παράταση έως 31 Μαρτίου:

– Αφορά: Διασύνδεση POS με ταμειακές

– Απευθύνεται: Σε 350.000 υπόχρεους

Επιπλέον παράταση έως 30 Απριλίου

– Αφορά: Όσους δεν βρουν ραντεβού Μάρτιο

– Προϋπόθεση: Κλείσιμο ραντεβού Απρίλιο

– 35 επαγγέλματα: Υποχρεωτικά πληρωμές με POS

– Εγκατάσταση POS: Έως τέλη Μαρτίου

– Αφορά: Ταξί, λαϊκές, περίπτερα, ψιλικά, κινηματογράφους, θέατρα κτλ.

Πρόστιμα μη τήρησης προθεσμιών

– Μη εγκατάσταση POS: 1.500 €

– Μη διασύνδεση POS – Ταμειακής: 10.000 € έως 20.000 €