Την επόµενη εβδοµάδα αναµένεται να ανοίξει η πλατφόρµα για την άµεση έναρξη του προγράµµατος «Ανακαινίζω - Νοικιάζω», µε στόχο την ανακαίνιση 12.500 κλειστών κατοικιών και τη διάθεσή τους για µακροχρόνια µίσθωση, καθώς και µε 2.000 ευρώ απευθείας στο χέρι των δικαιούχων. Την άμεση έναρξη του προγράμματος ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη σημειώνοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα βγει η ΚΥΑ και η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Μετά την ψήφιση της ευνοϊκής προσθήκης που προβλέπει τη δυνατότητα προκαταβολής µέρους της επιδότησης στους δικαιούχους του προγράµµατος και τη δυνατότητα συµµετοχής στο πρόγραµµα των ιδιοκτητών ή επικαρπωτών µε ποσοστό κυριότητας / επικαρπίας ίσο µε το 50%, άµεσα θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ και θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρµα των αιτήσεων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbej1y240yp)

«Ανακαινίζω - Νοικιάζω»: Τι προβλέπει το πρόγραμμα

Σε συνεργασία µε τη ∆ΥΠΑ εντός της επόµενης εβδοµάδας κι αφού έχει γίνει η µεταφορά των πόρων και δηµοσιευθεί η ΚΥΑ, θα ανοίξει η πλατφόρµα για τις αιτήσεις στο gov.gr. Ο προϋπολογισµός του προγράµµατος είναι 50.000.000 ευρώ. Προβλέπει την επιδότηση του 40% της ανακαίνισης έως του ποσού των 10.000 ευρώ, µε µάξιµουµ προκαταβολή τα 2.000 ευρώ. Αναγκαίες προϋποθέσεις τα σπίτια να είναι δηλωµένα ως κλειστά / κενά στο Ε2 και να διατεθούν για µακροχρόνιες µισθώσεις.


Σοφία Ζαχαράκη: Στόχος να διευρύνουµε το οικιστικό απόθεµα σε νέες οικογένειες που αναζητούν στέγη

Μιλώντας στη Βουλή, η κυρία Ζαχαράκη τόνισε ότι στόχος είναι να διατεθούν στην αγορά όλα αυτά τα κενά διαµερίσµατα, τα οποία συνολικά αριθµούν εκατοντάδες χιλιάδες.  Και να δοθεί κίνητρο σε ιδιοκτήτες που δηλώνουν τα ακίνητά τους ως κενά στο Ε2 για τουλάχιστον µία τριετία, ώστε να µπορέσουν να τα ανοίξουν.

«Απώτερος στόχος να µπορέσουµε να διευρύνουµε το οικιστικό απόθεµα διαρκώς σε νέες οικογένειες που αναζητούν στέγη, ενώ τα ενοίκια αυξάνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Να σηµειωθεί ότι για το πρόγραµµα «Σπίτι µου» σχεδόν 4.200 δάνεια έχουν ήδη εκταµιευθεί, και στο τέλος της χρονιάς θα φτάσουν τα 9.800.