«Ο όμιλος θα παραμείνει προσηλωμένος στη στήριξη της ελληνικής Οικονομίας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε έργα – όχι λόγια», επισήμανε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου ΕΤΕπ Κυριάκος Κακουρής, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων του Ομίλου για την Ελλάδα και της τελετής υπογραφής του δανείου για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

*Διαβάστε εδώ: Κωστής Χατζηδάκης για αγρότες: Δεν μπορούμε να δίνουμε παραπάνω από αυτά που αντέχουμε

«Συμβάλλουμε στο χτίσιμο μιας πιο ανταγωνιστικής και ανθεκτικής Οικονομίας. Θα υπογράψουμε μια νέα συμφωνία ύψους 143 εκατ. ευρώ με το ΕΛΙΔΕΚ», πρόσθεσε.


Κωστής Χατζηδάκης: Θα υπογράψουμε τη σύμβαση με το ΕΛΙΔΕΚ

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, σημείωσε: «Έχουμε μια στήριξη μέσω δανείων από την Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ύψους σχεδόν ενός δισ. ευρώ (…) Θα υπογράψουμε τη σύμβαση με το ΕΛΙΔΕΚ, ένα έργο που αφορά τον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης και θα στηρίξει τα ελληνικά πανεπιστήμια και θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του brain drain. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να χρησιμοποιούμε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ολοένα και λιγότερο».


Κώστας Σκρέκας: Να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής Οικονομίας

Με τη σειρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, υπογράμμισε: «Να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής Οικονομίας. Ο στόχος στο υπ. Ανάπτυξης είναι η στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας (…) Σχεδιάζουμε μια σειρά απο χρηματοδοτικά εργαλεία που θα αυξήσουν τις επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία».

Ομιλητές είναι ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Κυριάκος Κακούρης, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, η Καθηγήτρια Ξένια Χρυσοχόου, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του HFRI, και η Δρ Κατερίνα Κουραβέλου, Διευθύντρια του HFRI.