Εξελίξεις προ των πυλών για το πρόγραμμα "Ψηφιακές Συναλλαγές", καθώς αναμένεται σύντομα να ανοίξει ο τέταρτος κύκλος του. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της χρήσης ψηφιακών συναλλαγών, με την επιδότηση μέρους του κόστους αγοράς και διασύνδεσης POS μέσω voucher.

Αυτό γνωστοποιήθηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, με τους φορείς για τη διασύνδεση με POS.

Υπενθυμίζεται ότι η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS μέχρι το τέλος του μήνα αποτελεί ύψιστης σημασίας προτεραιότητα για το οικονομικό επιτελείο. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε με σθένος ότι "το έργο της διασύνδεσης οφείλει να ολοκληρωθεί πάση θυσία", επισημαίνοντας πως "η διακοπή, έστω και μερική, της χρηματοδότησης της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης, εξαιτίας ενός έργου ωφέλιμου για την κοινωνία και καίριου στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Ιωάννης Μασούτης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ένωσης, υπογράμμισε την ανάγκη σωστής και άμεσης ενημέρωσης των μελών των φορέων για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διασύνδεση. «Στο έργο της διασύνδεσης πρέπει να προχωρήσουμε μαζί, αντιμετωπίζοντας τυχόν προβλήματα που μας μεταφέρουν τα μέλη μας και δίνοντας τα απαραίτητα εργαλεία αλλά και το χρόνο στην αγορά να προσαρμοστεί σε ένα μέτρο που τελικά θα είναι προς όφελος της λειτουργίας της».