Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού μίλησε στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης, τονίζοντας: «Το 2023 ήταν ακόμα μία χρονιά συνεχιζόμενων, ισχυρών προκλήσεων. Απαιτήθηκε από όλους μας εγρήγορση, σύνεση, αποφασιστικότητα και πίστη στην πορεία μας. Ως Ένωση κληθήκαμε, να υπερβούμε την πεπατημένη, γιατί πολύ απλά, όλα όσα ζήσαμε και ζούμε είναι η υπέρβαση κάθε ορίου κανονικότητας»

«Βιώνουμε μία νέα πραγματικότητα. Μια εποχή καθολικής μετάβασης, όπου τα πάντα μεταβάλλονται. Σε αυτά τα νέα δεδομένα, προχωρήσαμε και προχωράμε τιμώντας την ιστορία μας και φωτίζοντας το κύρος του ελληνικού εφοπλισμού.

Μελετάμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κλάδου μας και προασπίζουμε, όπως πάντα, τα συμφέροντά μας, μέσα πάντοτε από τεκμηριωμένες και σαφείς θέσεις, προς πολλαπλούς αποδέκτες», ανέφερε η Μελίνα Τραυλού.

Μελίνα Τραυλού: "Καταφέραμε να διατηρήσουμε την ποσοτική και την ποιοτική πρωτοκαθεδρία της ναυτιλίας των Ελλήνων"



Η κα Τραυλού, συνέχισε λέγοντας πως: «Το 2023 καταφέραμε πολλά. Καταρχάς, όλοι μαζί καταφέραμε να διατηρήσουμε την ποσοτική και την ποιοτική πρωτοκαθεδρία της ναυτιλίας των Ελλήνων. Και ως Ένωση, καταφέραμε, η φωνή μας να δυναμώσει. Να γίνει πιο ισχυρή.

Με σημαία την πρωτιά μας, χαράξαμε μία πολυεπίπεδη, μεθοδική, ευέλικτη, ενωτική και εν τέλει επιδραστική πολιτική. Αφουγκραστήκαμε και εντοπίσαμε τα κενά γνώσης και πληροφόρησης των θεμάτων του κλάδου ανά πεδίο και συνομιλητή. Εξελίξαμε λειτουργικά το δίκτυο μας στη διαχείριση των θεμάτων και στην επικοινωνία των θέσεών μας.

Αξιοποιήσαμε και τις συγκυρίες των τελευταίων ετών και καταφέρνουμε μια σταδιακή αλλαγή απόψεων και πεποιθήσεων, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

Σε στρατηγικό επίπεδο, συνεχίζουμε δυναμικά να επενδύουμε σε εθνικές και διεθνείς δράσεις πληρέστερης ενημέρωσης των θεσμικών οργάνων και όλων όσων διαμορφώνουν ναυτιλιακή πολιτική. Σε τακτικό επίπεδο, διαχειριζόμαστε στην Ένωση καθημερινά, πληθώρα θεμάτων, με την επικαιρότητα να αλλάζει τα θέματα δραστικά και περιοδικά. Θέτοντας συνεχώς νέες ή και παράλληλες προτεραιότητες», κατέληξε.