Τιμές ακόμη και κοντά στα 11 λεπτά την κιλοβατώρα και πάντως αισθητά χαμηλότερες από αυτές τους Ιανουαρίου ετοιμάζονται να προσφέρουν στα τιμολόγια ρεύματος του Φεβρουαρίου οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Εξαιρετικά ανταγωνιστικές προσφορές

Σε αρκετές περιπτώσεις θα δούμε εξαιρετικά ανταγωνιστικές προσφορές, κοντά στα προ κρίσης επίπεδα, τόσο στα κυμαινόμενα κίτρινα και στα ειδικά πράσινα όσο όμως και στα νέου τύπου σταθερά μπλε τιμολόγια, των οποίων η διάρκεια των συμβολαίων μειώνεται και θα μπορεί να τα κλείνει κανείς για διάστημα που θα ξεκινά από τους έξι μήνες.

Με βάση τους υπολογισμούς της αγοράς και με τη χονδρική τιμή Ιανουαρίου να κλείνει στα 93,02 ευρώ/μεγαβατώρα, το φτηνότερο πράσινο θα προσφέρεται με 0,11856 ευρώ/kWh, το δεύτερο ελκυστικότερο με 0,11953 ευρώ/ kWh και το τρίτο με 0,128 ευρώ/kWh, ενώ για τις περισσότερες εταιρείες θα διαμορφωθούν πάνω από 0,14 ευρώ/kWh.

Στα κίτρινα οι τιμές για τις καταναλώσεις Ιανουαρίου (τιμολογούνται εκ των υστέρων) εκτιμάται ότι θα κυμανθούν μεταξύ 0,135 και 0,16 ευρώ/ kWh, ενώ πλέον με τη νέα υπουργική απόφαση Σκυλακάκη μπαίνουν δυναμικά στην αγορά τα νέου τύπου σταθερά τιμολόγια διάρκειας 6-12 μηνών.

Στην πράξη ο ανταγωνισμός θα ενταθεί κατακόρυφα στη νέα αυτή ομάδα, καθώς λανσάρονται συμβόλαια με αυξημένα πάγια μεν, αλλά σε πολύ ελκυστικές τιμές, κοντά ή και κάτω από τα 11 σεντς.