Έρχεται νέα πληρωμή για το Market Pass στις 5 Φεβρουαρίου για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2023 και αφορά στους δικαιούχους που διαμένουν σε πληγείσες περιοχές, είχαν αιτηθεί για το Market Pass μετά τις 31 Οκτωβρίου 2023 και είχαν πληρωθεί τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Ωστόσο, οι δικαιούχοι των πληγεισών περιοχών που έλαβαν το Market Pass στις 20 Δεκεμβρίου 2023, δεν πληρώνονται εκ νέου.


Market Pass 2: Τι ισχύει για τις ψηφιακές κάρτες

Οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Market Pass θα μείνουν ενεργές μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024 και δεν θα μπορούν να γίνουν συναλλαγές πέραν αυτής της ημερομηνίας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

*Διαβάστε εδώ: Ληξιπρόθεσμα χρέη: Έρχονται προσωποποιημένες ρυθμίσεις για μεσαίους και μεγάλους οφειλέτες

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ αγορών.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό ενίσχυσης που καταβάλλεται ανέρχεται στο 80% επί του ανωτέρω ύψους.

Σημειώνεται πως για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο μέλος ή φιλοξενούμενος προστίθεται στο εκτιμώμενο ύψος αγορών του νοικοκυριού 100 ευρώ, ενισχύοντας έτσι τη μηνιαία επιδότηση κατά 10,00 ευρώ εάν επιλεγεί η έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ή κατά 8,00 ευρώ εάν επιλεγεί ως τρόπος καταβολής της ενίσχυσης η τραπεζική κατάθεση.

Ως μέγιστο εκτιμώμενο ύψος αγορών ορίζονται τα 1.000,00 ευρώ, οπότε και η μέγιστη μηνιαία επιδότηση καθορίζεται στα 100,00 ευρώ εάν επιλεγεί η έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ή στα 80,00 ευρώ εάν επιλεγεί η τραπεζική κατάθεση. Το μέγιστο εκτιμώμενο ύψος αγορών των 1.000,00 ευρώ δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις δικαιούχων με περισσότερα από 6 εξαρτώμενα τέκνα.