Απώλειες για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο κάτω από τα 31 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έπειτα από μία πτώση κατά 8,6% τη Δευτέρα, που προκλήθηκε από την πτώση της ζήτησης λόγω των καλών καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, ο ήπιος χειμώνας στην Ευρώπη μείωσε τη ζήτηση φυσικού αερίου για θέρμανση και κατά συνέπεια αύξησε τα αποθέματα φυσικού αερίου. Επιπλέον, και οι εταιρείες ενέργειας περιόρισαν την παραγωγή, με αποτέλεσμα τη μείωση της συνολικής ζήτησης. Ως αποτέλεσμα, τα περιφερειακά επίπεδα αποθήκευσης αερίου παραμένουν υψηλά, ξεπερνώντας τα τυπικά επίπεδα για αυτήν την εποχή του χρόνου.

Διαβάστε ακόμα: Φυσικό Αέριο: Ρεκόρ αποθεμάτων στην ΕΕ, στα ύψη οι τιμές

Ξεκινώντας τη σεζόν σχεδόν γεμάτη στο 90%, τα σημερινά αποθέματα μειώθηκαν μόνο σε περίπου 85%, επιτρέποντας στην Ευρώπη να διατηρήσει ένα υψηλότερο από το αναμενόμενο επίπεδο αποθεμάτων φυσικού αερίου.

Εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, η Ευρώπη πρόκειται να μπει στην άνοιξη με περισσότερο από το ήμισυ της υπόγειας χωρητικότητας αποθήκευσης φυσικού αερίου ακόμα διαθέσιμο, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της δεκαετίας του μόλις 35%.