O υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, σε ερώτηση για τι εάν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας μετά τις 31 Δεκεμβρίου, είπε: «Θα σας παραπέμψω σε μια διάταξη που θα κατατεθεί ενδεχομένως και σήμερα και θα ψηφιστεί την Τετάρτη. Ο σκοπός μας είναι να μην έχουμε συνεχείς παρατάσεις .Και να πάμε σε ένα σύστημα το οποίο σε κάθε περίπτωση να είναι πάγιο, ώστε να μη χρειάζονται παρατάσεις. Παρ’ όλα αυτά, ενδεχομένως-γιατί φέρνουμε όλες αυτές τις ρυθμίσεις, λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία-ενδεχομένως για κάποιες μέρες να έχουμε και μια παράταση στη διαδικασία».

Θεοχάρης για τέλη κυκλοφορίας: "Δεν πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί παράταση 2 μηνών"


Ωστόσο σημειώνεται πως η αρχική θέση του υπουργείου ήταν να μην δοθεί παράταση. «Πέρυσι είχαμε δώσει μια παράταση αρκετά γενναιόδωρη. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί παράταση 2 μηνών. Δεν είναι και οι συνθήκες οι ίδιες. Η χώρα μας πια μπαίνει σε μια κανονικότητα» είχε πει χθες ο κ. Θεοχάρης.

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι απαραίτητη η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όταν το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία στη ΔΟΥ πριν από την έναρξη του έτους, δηλαδή πριν την 1/01/2023.

Σημειώνεται δε πως η η δήλωση ακινησίας γίνεται μέσω της πλατφόρμας MyCar , χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτείς κανείς τη ΔΟΥ της περιοχής του.

Προσοχή: Για να θέσει κάποιος πάλι σε κίνηση το όχημα του εντός του 2023, θα χρειαστεί να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του εναπομείναντος έτους. Μπορεί να τα πληρώσει όλα μαζί στο τέλος του έτους ή κάθε μήνα ξεχωριστά, εφόσον πρώτα δηλώσει τους μήνες για τους οποίους θα κινηθεί το όχημά του.