Ξεπέρασαν τους 850 οι κωδικοί στη Μόνιμη Μείωση Τιμής, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

«Στόχος», συμπλήρωσε ο Παύλος Μαρινάκης, «είναι οι κωδικοί να φτάσουν τους 1.000».

«Ο τρίτος σημαντικός κρίκος της αλυσίδας, εκτός από τους ελέγχους και τις στοχευμένες παρεμβάσεις, είναι οι παρεμβάσεις για την αύξηση στο εισόδημα των πολιτών», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή στον ΣΚΑΪ, μιλώντας για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια

Ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε γενικότερα ότι το ζήτημα της ακρίβειας «είναι πράγματι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και πολύ περισσότερο αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και αντιμετωπίζουν με περισσότερες δυσκολίες καθημερινά αυτό το εισαγόμενο πρόβλημα. Η κυβέρνηση κάνει πολλά πράγματα γι' αυτό. Κανένα από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά όλα μαζί βελτιώνουν την κατάσταση και μειώνουν τις συνέπειες».

Διαβάστε ακόμα: Eurostat: Στο 3,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι «ήδη η πρωτοβουλία -για την οποία είναι από πάνω το υπουργείο, ο υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Σκρέκας- της σταθερής μείωσης της τιμής τουλάχιστον 5% για έξι μήνες φαίνεται ότι αποδίδει. Οι κωδικοί έχουν ξεπεράσει τους 850. Είχαμε πει να πάμε στους 500, τώρα πάμε για 1.000. Αυτοί πρέπει να έχουν αποδεδειγμένα χαμηλή τιμή τουλάχιστον 5%. Είναι τα περιβόητα καρτελάκια τα οποία βλέπουμε, συνεχώς, όλο και περισσότερο στα σούπερ μάρκετ για έξι μήνες. Την ανάρτηση των τιμών των οπωροκηπευτικών και βέβαια -πέραν όλων αυτών των στοχευμένων παρεμβάσεων- οι πάρα πολλοί έλεγχοι οι οποίοι γίνονται. Έχουν περάσει πλέον τα 8 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα σε μια διαδικασία που ήταν άγνωστος όρος στη χώρα μας από την προηγούμενη κυβέρνηση μέχρι το 2019».