Στο Δημόσιο θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν 2.095 υποψήφιοι που διαθέτουν τα προσόντα τα οποία απαιτούνται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που βγαίνουν καθημερινά στον «αέρα». Μέχρι την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου οι επιτυχόντες Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του γραπτού διαγωνισμού του Μαρτίου 2023 θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις για να καλύψουν τις 1.843 θέσεις στο Δημόσιο. Για να είναι ολοκληρωμένη η αίτησή τους, πρέπει να κάνουν την πληρωμή του σχετικού παραβόλου, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει το ΑΣΕΠ. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο site της ΓΓΠΣΔΔ (https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/pliromes-kai-eispraxeis/e-paravolo).

Συμμετοχή Μόνιμοι υπάλληλοι, 80 τον αριθμό, θα προσληφθούν σε υπουργεία, μητροπόλεις, εθνικές βιβλιοθήκες και μεγάλους φορείς της χώρας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ακόμα και όσοι δεν πήραν μέρος στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Εκτός όμως από τις 1.843+80 μόνιμες προσλήψεις, οι δήμοι θα προσλάβουν και προσωπικό ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των κενών θέσεων που δημιουργούνται σε προσωπικό με τη συνταξιοδότηση των μονίμων.

● Στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης θα προσληφθούν με οκτάμηνη σύμβαση 77 οδηγοί και εργάτες καθαριότητας, με μοριοδότηση και κριτήρια ΑΣΕΠ. Οι υποψήφιοι για πρόσληψη πρέπει να είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος. Κατ’ εξαίρεση μπορούν να είναι μέχρι 70 ετών, εάν δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί από το Δημόσιο ή άλλο φορέα.

● Ο Δήμος Ρεθύμνου θα προσλάβει 22 άτομα, με οκτάμηνη σύμβαση, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στις ειδικότητες: υδραυλικών, οδηγών, οδηγών-χειριστών γεωργικών μηχανημάτων, χειριστών μηχανημάτων έργου και προσωπικού καθαριότητας εξωτερικών χώρων. Στη μοριοδότησή τους βαρύνουν ο χρόνος ανεργίας, η οικογενειακή κατάσταση, ο βαθμός βασικού τίτλου σπουδών, η εμπειρία και τυχόν αναπηρία. Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής έως τις 30 Οκτωβρίου 2023 στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Ρεθύμνου.

● Ο Δήμος Κορίνθου θα προσλάβει 20 άτομα για 4 μήνες, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, στις ειδικότητες: οδηγών (5) και εργατών καθαριότητας (15). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση, με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου στο Τμήμα Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων του Δήμου Κορίνθου.
● Στον Δήμο Πειραιά θα προσληφθούν 10 άτομα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έως 31/8/2024 με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης.

● Ο Δήμος Αιγιαλείας θα προσλάβει 23 άτομα με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έως 31/8/2024 με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης.

Στον οργανισμό ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα γίνουν 20 νέες προσλήψεις σε οκτώ περιοχές της χώρας για την κάλυψη αναγκών σε μονάδες του οργανισμού (Εργαστήρια Ελέγχου Ποιότητας Γάλακτος Πάτρας, Ρεθύμνου, Πέλλας, Δράμας και Λέσβου, Εποπτείες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ανατολικής Στερεάς και Νήσων) και στην Κεντρική Υπηρεσία (Γενική Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας και Ανταγωνιστικότητας Αγροτικών Προϊόντων & Γενική Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού) που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Όλοι όσοι προσληφθούν πρέπει να είναι πτυχιούχοι Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα προσληφθούν με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 24/10