Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το Youth Pass, το επίδομα των 150 ευρώ -συνολικά 300 ευρώ- για νέους 18 και 19 ετών.

Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν μπορεί να υποβληθεί ξανά μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.

Επομένως, ένας νέος 18 ετών που υποβάλει φέτος αίτηση για το Youth Pass θα λάβει φέτος 150 ευρώ και το 2024 επιπλέον 150 ευρώ, χωρίς να κάνει νέα αίτηση.

Οι νέοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των ΚΕΠ από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ενώ οι ενισχύσεις θα έχουν καταβληθεί μέχρι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.

*Διαβάστε εδώ: Youth pass: Ποιοι νέοι είναι οι δικαιούχοι των 150 ευρώ - Πού θα χρησιμοποιείται

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του Youth Pass

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι οι νέοι που:
-είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,

-έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και

-υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.

Τονίζεται πως -σύμφωνα με την υπουργική απόφαση- δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια. Άρα για τη φετινή ενίσχυση μπορούν να κάνουν αίτηση οι νέοι που συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1/1/2022 έως και 31/12/2022.


Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Youth Pass

Ξενοδοχεία - τουριστικά καταλύματα.
Μεταφορές (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια).
Ενοικίαση ΙΧ - σκαφών αναψυχής.
Θέατρα - σινεμά - συναυλίες.