Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη 8.895 μόνιμων υπαλλήλων, οι οποίοι θα καλύψουν άμεσες υπηρεσιακές ανάγκες σε φορείς του Δημοσίου, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Οι διαδικασίες των προσλήψεων επιταχύνονται με τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών, όσο αυτό είναι δυνατόν με τον τρόπο που λειτουργεί το ΑΣΕΠ.

Προτεραιότητα στις προσλήψεις έχει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία θα στελεχωθεί με 141 νέους μόνιμους υπαλλήλους. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ λήγει σήμερα.

Οι ειδικότητες που θα πλαισιώσουν τις υπηρεσίες της ΥΠΑ είναι: Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Καβάλα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Λέσβος, Λήμνος, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σκιάθος, Χίος), Διπλωματούχων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (Αθήνα), Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών (Αθήνα), Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (Αθήνα), Διοικητικών - Οικονομικών (Αθήνα), καθώς και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί (Αθήνα), Ηλεκτρονικών ATSEP (Αθήνα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Καβάλα, Λασίθι, Μεσσηνία, Μήλος, Μύκονος, Πάρος, Σάμος, Σκιάθος, Σύρος, Χανιά), Ηλεκτρονικών ATSEP με πτυχίο Πληροφορικής (Αθήνα), Παροχής Πληροφοριών Πτήσεων (Ικαρία, Κάρπαθος, Ρόδος, Καστοριά, Κοζάνη, Κύθηρα, Κάλυμνος, Μήλος, Πάρος).

Στον άμεσο προγραμματισμό του ΑΣΕΠ είναι η ενίσχυση των νοσοκομείων με 800 υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη για την πρόσληψη 850 μόνιμων υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Συνολικά, σύμφωνα με τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο τομέας της Υγείας θα ενισχυθεί συνολικά με 10.000 μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Οι δύο προκηρύξεις αναμένονται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Όσον αφορά τις προσλήψεις στα δικαστήρια, οι αιτήσεις για τον γραπτό διαγωνισμό πρόσληψης 224 μόνιμων υπαλλήλων στις γραμματείες των δικαστηρίων όλης της χώρας υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως και τις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο στάδια. Όσοι έχουν υποβάλει επιτυχώς αίτηση θα διαγωνιστούν στις 30 Σεπτεμβρίου και στη 1 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και τον Νοέμβριο στην Αθήνα, σε χώρο που θα οριστεί αργότερα.

Παράλληλα στις επιτροπές του ΑΣΕΠ βρίσκονται σε τελικό στάδιο επεξεργασίας προκηρύξεις για τους 6.800 μόνιμους υπαλλήλους που αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Ο μεγαλύτερος αριθμός μόνιμων προσλήψεων, περί τις 4.000, αφορά πτυχιούχους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που έχουν κριθεί ως επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του Μαρτίου 2023.

Δεύτερη μεγάλη ομάδα που θα προσληφθεί είναι 1.800 πτυχιούχοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, από τους επιτυχόντες και αυτοί του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Τέλος, τις επόμενες ημέρες θα σταλεί για δη- μοσίευση η προκήρυξη για την πρόσληψη 80 μόνιμων υπαλλήλων στις κατά τόπους δημόσιες βιβλιοθήκες, τις διοικητικές υπηρεσίες μητροπόλεων και στους κεντρικούς μηχανισμούς των υπουργείων.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή