Από τις 28 Αυγούστου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα που θα δίνει ψηφιακά αριθμό προτεραιότητας για το Κτηματολόγιο, τον οποίο θα μπορούμε να παρακολουθούμε από τα κινητά μας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Με φόντο τις ατελείωτες ουρές ωρών από τα ξημερώματα στο Κτηματολόγιο, ο κ. Κυρανάκης διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης εργάζεται μέρα και νύχτα για να λύσει το πρόβλημα.

«Εδώ και έναν μήνα, από την πρώτη μέρα που πήγαμε στο υπουργείο μαζί με τον Δημήτρη Παπαστεργίου, το πρόβλημα των μεγάλων ουρών στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών ήταν ορατό, με τάση να διογκώνεται», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε τρία βήματα.

Αρχικά, στις 25 Ιουλίου ανακοινώθηκε η πλατφόρμα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων, που παρουσιάστηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και στην Ένωση Συμβολαιογράφων.

Παράλληλα, το υπουργείο βρίσκεται σε τελικό στάδιο δοκιμών για την ψηφιακή εφαρμογή αριθμού προτεραιότητας για όσους θέλουν να εξυπηρετηθούν διά ζώσης. Ήδη από τις 28 Αυγούστου, αρχικά σε Αθήνα και Πειραιά, θα μπορούν να λαμβάνουν τον αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά, χωρίς να περιμένουν στην ουρά.

Παράλληλα, και ύστερα από ενημέρωση των εργαζομένων ξεκίνησαν διαδικασίες για «στοχευμένη ενίσχυση του προσωπικού και των δικηγόρων που κάνουν νομικό έλεγχο ώστε να μηδενιστούν οι εκκρεμότητες των αιτήσεων».

«Δεν θα μείνουμε σε αυτά, έχουμε πέσει πάνω από το πρόβλημα και εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για να το λύσουμε οριστικά και ψηφιακά. Δεν ξεκινήσαμε από το μηδέν, η ψηφιοποίηση στο Κτηματολόγιο από Κυριάκο Πιερρακάκη και Θοδωρή Λιβάνιο είχε προχωρήσει πάρα πολύ και εμείς συνεχίζουμε στο ίδιο πνεύμα και με την ίδια αποφασιστικότητα.

Η δέσμευση του πρωθυπουργού είναι ότι θα έχει ολοκληρωθεί και ψηφιοποιηθεί το Κτηματολόγιο έως το 2025, και αυτό θα γίνει πράξη», καταλήγει.