Παράταση από τις 31 Ιουλίου στις 31 Αυγούστου πήρε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων σύμφωνα με όσα ανακοίνωσετο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Με τη νέα ρύθμιση, η προθεσμία υποβολής φορολογικής δήλωσης παρατείνεται κατά ένα μήνα, ωστόσο μέχρι τις 31 Αυγούστου θα πρέπει να καταβληθούν οι δυο πρώτες από τις οκτώ ισόποσες δόσεις του φόρου.

Τι ισχύει για την έκπτωση του 3%

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του φόρου που προκύπτει από τη φορολογική δήλωση.

Η ρύθμιση αυτή αφορά αποκλειστικά όλους όσοι καταβάλλουν εφάπαξ -δηλαδή με μια πληρωμή- ολόκληρο το ποσό του φόρου. Το ποσό αυτό μπορεί ο φορολογούμενος να το δει όταν ανοίξει την ταυτότητα οφειλής. Σε ένα πεδίο αναφέρεται το ποσό στην περίπτωση επιλογής των οκτώ δόσεων, ενώ σε άλλο σημείο εμφανίζεται η ταυτότητα οφειλής για εφάπαξ καταβολή του φόρου με συνυπολογισμένη την έκπτωση του 3%.

Παρότι ανακοινώθηκε παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όσοι επιθυμούν να επωφεληθούν από την έκπτωση του 3% θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι σήμερα, 31 Ιουλίου, τον φόρο.