Ο καύσωνας «Κλέων» σαρώνει τη χώρα και ο υδράργυρος «έχει χτυπήσει κόκκινο».

Γι’ αυτό υπήρχε η σκέψη να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 16 Ιουλίου (η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων).

Ωστόσο, τελικά θα δοθεί η δυνατότητα να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00, όπως ενημερώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Κι αυτό γιατί τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν την επικράτηση πιο ήπιων θερμοκρασιών την Κυριακή 16 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, από την έναρξη των φετινών θερινών εκπτώσεων έχει διαπιστωθεί υπερεπάρκεια προϊόντων, μεγάλες εκπτώσεις και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και για τον λόγο αυτόν παροτρύνει τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις πραγματικά χαμηλές τιμές.


Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Τα εμπορικά καταστήματα βάσει νόμου μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου, με προτεινόμενο από τον σύλλογο ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00.

«Από την έναρξη των φετινών θερινών εκπτώσεων έχει διαπιστωθεί υπερεπάρκεια προϊόντων, μεγάλες εκπτώσεις και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και για τον λόγο αυτόν παροτρύνουμε τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις πραγματικά χαμηλές τιμές, προβαίνοντας σε αγορές που θα καλύψουν τις πραγματικές τους ανάγκες», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι θερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν στις 10 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ο στόχος του λιανικού εμπορίου είναι ο συνολικός τζίρος του διμήνου Ιουλίου-Αυγούστου να φτάσει τα 7 δισ. ευρώ, πάνω από τα επίπεδα του 2022.

Οι τακτικές θερινές εκπτώσεις λήγουν την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 και τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 16 Ιουλίου 2022, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00.

«Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων τον φετινό Ιούλιο αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για περαιτέρω αναχαίτιση των πληθωριστικών πιέσεων σε ετήσια και μηνιαία βάση», σημειώνει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

Το λιανικό εμπόριο, όπως τονίζει ο πρόεδρος, για ακόμα μια φορά, θα «βάλει πλάτη» για να ξεπεραστεί ο υψηλός πληθωρισμός στα τρόφιμα, με τον ΔΤΚ να επιμένει στο 10,4%.

«Ευελπιστούμε και φέτος οι εκπτωτικές τιμές να προσεγγίσουν και να προσελκύσουν τους καταναλωτές ώστε να λειτουργήσουν συνδυαστικά, υπέρ εισοδήματος και τζίρου», υπογραμμίζει.