Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και… όλος ο μισθός. Φέτος το κέφι και το ποτό θα το πληρώσουμε ανάλογα. Το καλοκαίρι έχει έρθει και τα μπαράκια άρχισαν να γεμίζουν. Όταν φτάνει όμως η ώρα της πληρωμής του ποτού, θα διαπιστώσει κανείς ότι και εκεί οι τιμές είναι ανεβασμένες.

Για παράδειγμα, όσοι επισκεφτούν για το τριήμερο την Πάρο και τη Νάξο, για να πιούν ένα ποτό στα πιο φημισμένα και πολυσύχναστα μαγαζιά των δύο νησιών, θα δώσουν από 10€ μέχρι και 15€.

Για μία παρέα τεσσάρων ατόμων που θα θελήσει να παραγγείλει φιάλη, εκεί οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα τη μάρκα και τα ml.

 Νάξος

-Είναι 10€ το απλό, 12€ το σπέσιαλ, 14€ το premium

 Πάρος

-Τα απλά ποτά, τα απλά τζιν, οι απλές βότκες, τα απλά ρούμια πάνε στα 120€. Τα premium είναι ανάλογα τι premium θα είναι και τι τιμή θα έχει αναλογικά. Έχουν ανέβει προς τα πάνω όντως κατά 1-2€. Πάει και στα 10 εκεί που ήταν 8.

Όσοι προτιμήσουν βέβαια να γευτούν ένα μπουκάλι σαμπάνιας, εκεί η τιμή ξεκινάει από τα 200€ και μπορεί να ξεπεράσει και τα 1.000€.

 Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πιο φθηνό το ποτό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που κυμαίνεται στα 8-9€, ένα ευρώ πάνω σε σχέση με πέρυσι. Η φιάλη για μία παρέα τεσσάρων ατόμων ξεκινάει από τα 90€.

 «Ένα ποτό απλό ξεκινάει από τα 9€ και φτάνει μέχρι και τα 11-12. Πέρυσι το έβρισκες και με 7,5 χαμηλότερη τιμή. Τα σπέσιαλ ξεκινούσαν από 9,5-10 και καταλήγαμε στα 14 φέτος ξεκινάμε από 10,5 και πηγαίνουμε στα 15», ανέφερε ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Φίστας.

Τα κοκτέιλ ξεκινάνε από 12€ και τα πιο εξεζητημένα κοστολογούνται μέχρι και 16€.

Στις κάβες που προμηθεύουν τα μαγαζιά οι ανατιμήσεις είναι έκδηλες. Ενδεικτικά, ένα μπουκάλι βότκα που πέρυσι κόστιζε 31€ και 10 λεπτά, τώρα το αγοράζουμε στα 32 και 70. Μπουκάλι ουίσκι από 25,50 εφέτος έχει φτάσει τα 28€ Και τζιν 12% πάνω, όταν πέρυσι είχε 32,60 και εφέτος 36 μισό.

 «Την τελευταία φορά ήμουν εδώ Φεβρουάριο, τώρα είναι Ιούνιος και η διαφορά είναι αισθητή. Σίγουρα λόγω πληθωρισμού αλλά και οι μισθοί δεν συμβαδίζουν».

Για ένα ζευγάρι που θα φύγει για το τριήμερο, αν πάρει ο καθένας από ένα ποτό τη φορά, γυρνώντας πίσω με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα διαπιστώσουν πως έχουν δώσει 100€ μόνο για αλκοόλ.