Με τους πρώτους τουρίστες να έχουν ήδη ταξιδέψει στη χώρα μας και να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, προκαλεί προβληματισμό στον κόσμο του τουρισμού το γεγονός ότι γνωστά ξενοδοχεία βγαίνουν… στο σφυρί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live News, στον ξενοδοχειακό κλάδο το υπ' αριθμόν ένα θέμα δεν είναι οι αφίξεις αλλά το μπαράζ πλειστηριασμών ξενοδοχείων από ξένα κατά κανόνα fund.

Δεν αγωνιούν μόνοι οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι, αλλά και οι πελάτες. Στο MEGA θα μιλήσει ξενοδόχος που βλέπει την ξενοδοχειακή μονάδα του στην Χαλκιδική να είναι στη λίστα των πλειστηριασμών.

 «Ένα ξενοδοχείο που είναι οικογενειακό που έχει 8 εργαζόμενους αυτή την στιγμή και το βγάζουν σε πλειστηριασμό και δεν δέχονται καμία…έχω κάνει εξωδικαστικούς συμβιβασμούς που δεν έχουν απαντήσει ακόμα προσπαθώ να κάνω μία ανακοπή προσπαθώ να κάνω μία διόρθωση τιμής προσπαθώ με χίλιους τρόπους κτλ είμαι 58 χρονών 38 χρονιά επαγγελματίας δεν έχω δώσει δικαίωμα πουθενά.

 »Ενώ υπάρχουν προσημειωμένα ακίνητα που μπορούν να πάρουν περιουσία οικογενειακή δεν παίρνουν τα χωράφια ή τα σπίτια και θέλουν να χτυπήσουν το ξενοδοχείο. Που το ξενοδοχείο αυτή την στιγμή είναι 35 φορές μεγαλύτερη η αξία από ότι το ποσό που χρωστάω» δηλώνει ο ξενοδόχος, Χρήστος Κωνσταντινίδης.

 Δεκάδες πλειστηριασμοί ξενοδοχείων

Συνολικά 35 υπερπολυτελείς, κατά κανόνα μονάδες, υψηλής τουριστικής αξίας, βρίσκονται στη μαύρη λίστα των πλειστηριασμών.

 Ο ξενοδόχος θα πει στο LIVE NEWS πως προσπαθεί να βρει μία λύση που θα του επιτρέψει να κρατήσει ζωντανή την επιχείρησή του. Όπως λέει όλα ξεκίνησαν από μία άλλη επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων, όταν οι πελάτες που είχαν πάρει τα αυτοκίνητα μέσα στην κρίση, αδυνατούσαν να εξοφλήσουν τις δόσεις.

 «113.000€ είναι δύο διαταγές πληρωμής από την επιχείρηση που είχα με τον αδερφό μου, φάγαμε μεγάλα πιστόλια 1.000.000€ από τους πελάτες μας γιατί με την κρίση κάποιος που έπαιρνε ένα Mercedes 30.000 – 40.000€ μετά το πουλούσε 5.000€ και σου λέει εγώ αφού σου χρωστάω 40.000 γιατί να στα δώσω αφού το αυτοκίνητο μου κάνει 5.000€; Έχουν 163.000€ έξοδα τραπέζης και 200.000€ τον χρόνο τόκους. Για ένα δάνειο των 113.000€ έχει φτάσει 2.040.000€» εξηγεί ο ίδιος.

 Ο επαγγελματίας του τουρισμού αλλά και ο συνήγορός του επιχειρούν τώρα να σταματήσουν μία εξέλιξη που αν οδηγήσει στην απώλεια του ξενοδοχείου, θα σημάνει την ολοκληρωτική του καταστροφή.

 «Δε λέμε ότι δεν χρωστάμε αλλά όχι να βάζετε 18% και 20% επιτόκια και ιστορίες και τα δικαστικά έξοδα και να το θέλετε να το φτάσετε στο Θεό για να πάρετε ένα ξενοδοχείο. Ο στόχος αυτή την στιγμή είναι να χτυπήσουν ένα ξενοδοχείο που είναι πανέμορφο που είναι καινούργιο» λέει ο κ. Κωνσταντινίδης.

 Μάλιστα, ειδικοί του τουρισμού θα πουν πως ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν αμέτρητες και για αυτό κάτι πρέπει να γίνει άμεσα πριν αφελληνιστεί η τουριστική βιομηχανία.