Με κυνήγι θησαυρού μοιάζει η αναζήτηση κατοικίας για αγορά ή ενοικίαση, καθώς οι τιμές των ενοικίων έχουν ανέβει κατακόρυφα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Star, τα νεόδμητα διαμερίσματα είναι απλησίαστα ενώ στα ύψη βρίσκονται οι τιμές για κατοικίες μικρότερου μεγέθους.

Στο κέντρο της Αθήνας η μέση τιμή ενοικίασης για το 2022 κυμάνθηκε στα 9 ευρώ το τετραγωνικό. Ακριβότερα ήταν τα νότια προάστια με 10.7 ευρώ το τετραγωνικό ενώ στον δήμο Θεσσαλονίκης 7.8 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Τα ενοίκια σε περιοχές όπως ο Νέος Κόσμος, το Κουκάκι, το Μετς, έχουν αυξηθεί κατά 40 με 50 % τα τελευταία 3 χρόνια, όπως εκτιμούν παράγοντες της κτηματαγοράς. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα μικρά διαμερίσματα τα οποία έχουν γίνει απλησίαστα για τον κόσμο.

Για 80 τετραγωνικά διαμέρισμα τριμελής οικογένεια πληρώνει 600 ευρώ. «Δύσκολα βγαίνει. Πολλές ώρες δουλειάς. Ασταμάτητες» δηλώνει ο ενοικιαστής του διαμερίσματος.
63cae1a49d612

«Μακρινό όνειρο» η αγορά σπιτιού για αρκετούς πολίτες

Κι αν το ενοίκιο μοιάζει με... βουνό, τι να πει κανείς για την αγορά ενός σπιτιού, που μοιάζει με μακρινό όνειρο ειδικά για τους νεότερους; Στην Κυψέλη π.χ. για ένα διαμέρισμα 105 τετραγωνικών, η τιμή φτάνει στις 150.000 ευρώ. Στην Πετρούπολη, για ένα αντίστοιχο νεόδμητο, η τιμή αγγίζει τις 325.000 ευρώ!

Τιμές αγοράς ακινήτων στην Αθήνα

«Η αύξηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι για 15 χρόνια δεν έχουν χτιστεί ακίνητα στον Νομό Αττικής και στην Ελλάδα γενικότερα, λόγω της κρίσεως. Οπότε το βασικό είναι να χτιστούν καινούριες οικιστικές μονάδες, η να ξεμπλοκαριστούν τα ακίνητα που είναι κλειστά», δηλώνει ο μεσίτης και πρόεδρος των Ευρωπαίων Μεσιτών Κοσμάς Θεοδωρίδης.

Οι «πρωταθλήτριες» περιοχές στις υψηλές τιμές

«Πρωταθλήτριες» στις τιμές αναδεικνύονται η Βουλιαγμένη με 5.769 ευρώ το τετραγωνικό, η Φιλοθέη με 4.142 και το Κολωνάκι με 4.062 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.