Αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας στο ζήτημα της επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου δήλωσε ότι είναι η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον, προσερχόμενη στη σύνοδο των 27 υπουργών Ενέργειας των κρατών μελών.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η συμφωνία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Φυσικά απαιτεί ένα πολύ ισχυρό πνεύμα συμβιβασμού απ' όλους», είπε χαρακτηριστικά η επίτροπος Κάντρι Σίμσον.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Ενέργειας βρίσκονται υπό πίεση, για να καταλήξουν σε συμφωνία, όσον αφορά στον καθορισμό ανώτατου ορίου στις τιμές χονδρικής στο φυσικό αέριο.

Παρά τις προσπάθειες, το αδιέξοδο δεν ήρθη ούτε την περασμένη εβδομάδα. Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν ζητήσει να υπάρξει λύση έως σήμερα.


«Τα 188 θα δώσουν τα σωστά σήματα στις αγορές»

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι το τελευταίο σχέδιο πρότασης για ευρωπαϊκό πλαφόν, που θα εφαρμοστεί εάν οι τιμές στην αγορά υπερβαίνουν τα 188 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τρεις ημέρες, θα ήταν ένας καλός συμβιβασμός.

«Οποιαδήποτε τιμή ανάμεσα στα 150 και τα 190/200 θα έχει αποτέλεσμα. Πιστεύω πως τα 188 θα δώσουν τα σωστά σήματα στις αγορές», επισήμανε ο κ. Σκρέκας πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που έχει στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το πλαφόν.