Την ανάγκη για συνολικές λύσεις από την ΕΕ προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ενεργειακή κρίση επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με δηλώσεις του στο Συνέδριο του Economist. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο χρειαστεί.

 «Στο 6ο Συνέδριο του Economist στην Αθήνα δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε και να περιγράψουμε την πολιτική της κυβέρνησής μας για να διασφαλίσουμε δύο πράγματα: Ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια εφοδιασμού και προσιτές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

 Όπως τόνισε, «Βιώνουμε μια τεράστια ενεργειακή κρίση η ένταση και η διάρκεια της οποίας ακόμα δεν μπορούν να εκτιμηθούν. Θα πρέπει λοιπόν η Ευρώπη συνολικά να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής μεταποιητικής βάσης αλλά και των ευρωπαϊκών νοικοκυριών».

 «Η κυβέρνησή μας, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η ενεργειακή κρίση», κατέληξε ο κ. Σκρέκας.

Κώστας Σκρέκας - Kostas Skrekas, minister of environment and energy, Greece at The Economist Impact's Sixth Sustainability Summit for south-east Europe and the Mediterranean #EconGRSustainability

Δημοσιεύτηκε από Economist Impact Events for Greece, Cyprus, Malta and southeast Europe στις Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022