Λίγο χαμηλότερα από τον Νοέμβριο ήταν τα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές για τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το powergame.gr.

Οι τελικές τιμές που θα πληρώσουν τα νοικοκυριά θα προκύψουν, όμως, μετά την αφαίρεση της κρατικής επιδότησης που θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση. Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) είναι να διατηρηθεί το τελικό ύψος των οικιακών τιμολογίων μεταξύ 15 και 25 λεπτών ανά κιλοβατώρα.

Συγκεκριμένα, η χρέωση στο βασικό τιμολόγιο Γ1 / Γ1Ν της ΔΕΗ ανέρχεται για τον Δεκέμβριο σε 38 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και σε 39,2 λεπτά ανά KWh για την επιπλέον κατανάλωση. Αυτόν τον μήνα οι αντίστοιχες χρεώσεις είναι 39,7 και 40,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Στα 36,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα ανέρχεται η χρέωση στο Protergia Οικιακό Energy Save, το βασικό πρόγραμμα της Protergia, ενώ στο ίδιο επίπεδο διαμορφώνεται και το πρόγραμμα MVP Plus.

Η ΗΡΩΝ και στο πακέτο GENEROUS Home ανακοίνωσε πως το κόστος με την έκπτωση συνέπειας 20% θα ανέρχεται τον Δεκέμβριο σε 30,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα και χωρίς την έκπτωση συνέπειας σε 38 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Η χρέωση, με την έκπτωση συνέπειας, ανέρχεται αυτό τον μήνα σε 37,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα.  Στο πρόγραμμα Electricity Home Day της Elpedison η χρέωση φτάνει τα 35 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 38 λεπτά ανά KWh αυτόν τον μήνα. Χαμηλότερα, στα 31,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται η χρέωση για τον Δεκέμβριο στο πρόγραμμα nrg prime της NGR του ομίλου Motor Oil.  Στα υπόλοιπα προγράμματα που ανακοίνωσε η εταιρεία για τον επόμενο μήνα, η χρέωση φτάνει τα 36,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η μικρή πτώση των τιμολογίων συνδέεται με την υποχώρηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου καθώς τα συμβόλαια TTF έκλεισαν την Παρασκευή κάτω από τα 109 ευρώ ανά μεγαβατώρα, πολύ μακριά από τα 195 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο τέλος Σεπτεμβρίου. Πάντως κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου οι τιμές παραμένουν σχεδόν σταθερές και κινούνται στη ζώνη των 110 ευρώ ανά μεγαβατώρα με τους αναλυτές να φοβούνται εκτόξευση με το πρώτο κρύο!