Η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδιά της αναφορικά με ενδεχόμενη επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ υπάρχουν σενάρια που θέλουν να επανέρχεται το fuel pass.

Εκτός όμως από την προσμονή για το πετρέλαιο κίνησης, την επόμενη Τετάρτη ξεκινάει η εφαρμογή του «καλαθιού του νοικοκυριού» στο οποίο το υπουργείο Ανάπτυξης έχει εναποθέσει ένα μεγάλο μέρος προσδοκιών για την ανάσχεση της ακρίβειας.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και ένας μάλλον απροσδόκητος σύμμαχος, καθώς η τιμή του φυσικού αερίου καταγράφει συνεχόμενη πτώση και πλέον βρίσκεται στα χαμηλά του τελευταίου 5μηνου.

Απόρροια αυτού και η μεγάλη πτώση για τη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που «βούτηξε» στα 155 ευρώ η μεγαβατώρα, επίπεδα που είχε να τα δει πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Κλείδωσε» η επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης

Σε ότι αφορά το πετρέλαιο κίνησης οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά κλείδωσε η επαναφορά της επιδότησης και δεν αποκλείεται μάλιστα αυτή να αφορά και την βενζίνη. Δηλαδή να υπάρχει το ίδιο σχήμα που είχε επιλεγεί για το διάστημα Απριλίου – Σεπτέμβριο.

Δηλαδή διπλή ενίσχυση για το κατόχους πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, μέσω fuel pass και επιδότησης στην αντλία για το diesel κίνησης, μία επιδότηση που ενδεχομένως να φτάσει και τα 25 λεπτά το λίτρο.

Στην προσπάθεια πάντως επιβράδυνσης της ακρίβειας συμβάλει και η σημαντική αποκλιμάκωση των τιμών στο φυσικό αέριο.

Χθες η τιμή βρέθηκε κάτω από τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα και συγκεκριμένα στα 96,5 ευρώ με απώλειες 15%, επίπεδα που βρέθηκε για τελευταία φορά τον περασμένο Ιούνιο.

Ως φυσική εξέλιξη είναι και η πτώση στην χονδρική τιμή του ρεύματος που βρέθηκε μία ανάσα πάνω από τα 150 ευρώ η MWh. Συγκεκριμένα έκλεισε χθες στα 155,34 ευρώ με πτώση 33,64%.
Πηγή: newsit.gr