Δεκτός από τον Βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμο-Αλέξανδρο έγινε ο πρώην ευρωβουλευτής και διευθύνων σύμβουλος της Hydrogen Europe Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος του παρέδωσε το πρώτο αντίτυπο του βιβλίου «Heroes of Hydrogen».

Σημειώνεται ότι η Ολλανδία είναι μια από τις πύλες υδρογόνου προς την Ευρώπη και, χάρη στην εκτεταμένη βιομηχανία επεξεργασίας, τη γεωγραφική της θέση και την υποδομή της, επιδιώκει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ευρωπαϊκή μετάβαση

Με αφορμή την παράδοση του βιβλίου, ο βασιλιάς της Ολλανδίας και ο κ. Χατζημαρκάκης, συζήτησαν εκτενώς για το ρόλο του υδρογόνου στην ενεργειακή μετάβαση, τον αντίκτυπο των έργων που έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ευρώπη και τις προκλήσεις που έρχονται.

Το «Heroes of Hydrogen» είναι ένα άλμπουμ φωτογραφιών με κολάζ από σημαντικά έργα υδρογόνου στην Ευρώπη. Ο φωτογράφος Justin Jin απαθανάτισε αυτά τα έργα με στόχο να τονίσει τη σημασία του πράσινου υδρογόνου και να το κάνει προσιτό σε ένα ευρύ κοινό. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην «Δεξίωση της Φθινοπωρινής Αγοράς του Hydrogen Europe» κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Υδρογόνου από τις 24 έως τις 28 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.