Tέλος χρόνου για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα καυσίμων Fuel Pass, καθώς αύριο Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία.

Υπενθυμίζετε ότι όσοι λάβουν την επιδότηση σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το ποσό μέχρι 31/10/2022.

Τα ποσά

Συνολικά ποσά επιδότησης για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο ανάλογα με τον τόπο κύριας κατοικίας

100 ευρώ (ψηφιακή χρεωστική κάρτα) και 85 ευρώ (τραπεζικό λογαριασμό) για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
80 ευρώ (ψηφιακή χρεωστική κάρτα) και 65 ευρώ (τραπεζικό λογαριασμό) για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

70 ευρώ (ψηφιακή χρεωστική κάρτα) και 55 ευρώ (τραπεζικό λογαριασμό) για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

60 ευρώ (ψηφιακή χρεωστική κάρτα) και 45 ευρώ (τραπεζικό λογαριασμό) για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το ενδεχόμενο για Fuel Pass 3

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα fuel pass 3 είπε πως «αυτή τη στιγμή τα καύσιμα είναι χαμηλά και μαζί με την επιδότηση η τιμή τους είναι πιο κάτω από την εποχή πριν τον πόλεμο».

Το σίγουρο είναι ότι η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα, καθώς δεν αποκλείεται ακόμα και μετά τη ΔΕΘ να υπάρξει τέτοια έκρηξη των τιμών των καυσίμων που θα οδηγήσει τελικά σε μια έκτακτη χορήγηση εάν το επιτρέψει ο δημοσιονομικός χώρος