Την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2022 πιθανότητα θα ξεπεράσει τις προβλέψεις της κυβέρνησης, εξαιτίας της καλύτερης απόδοσης του τουρισμού, εξέφρασε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

Παράλληλα, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού επεσήμανε η πρόβλεψη της κυβέρνησης για τον ρυθμό ανάπτυξης είναι πάντα λίγο συντηρητική, ωστόσο «πιστεύουμε ότι τελικά θα υπερβεί την επίσημη πρόβλεψή μας για το 2022», καθώς όπως είπε σε ορισμένες περιοχές ο τουρισμός ξεπερνά τα επίπεδα του 2019.

Ο κ. Πατέλης τόνισε πως ο στόχος της Ελλάδας για το πρωτογενές έλλειμμα του 2022 είναι το περίπου 2% του ΑΕΠ, ενώ εξέφρασε την άποψη πως «είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να διατηρήσει την αξιοπιστία της.

Σχετικά με την πιθανότητα λήψης δημοσιονομικών μέτρων στήριξης, ο κ. Πατέλης σημείωσε πως θα πρέπει να είναι μετρημένα, στοχευμένα και αναλογικά και -όπως είπε- ο πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα τηρεί τον στόχο της να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα το 2023, ενώ πρόσθεσε ότι τα φορολογικά έσοδα στη χώρα αυτή τη στιγμή «προχωρούν πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο».

«Ένα από τα ισχυρότερα σημεία της Ελλάδας είναι η πολιτική σταθερότητα. Πολεμήσαμε τον λαϊκισμό, έχουμε μια μονοκομματική κυβέρνηση πλειοψηφίας και πιστεύουμε ότι αυτό θα πραμείνει και μετά τις εκλογές του επόμενου έτους», πρόσθεσε.