Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε πως θα συνεχιστεί η στήριξη στα νοικοκυριά λόγω των αυξημένων τιμών ρεύματος.

«Παίρνουν χαμηλότερο λογαριασμό γιατί επιδοτούμε πλέον το σύνολο της κατανάλωσης», τόνισε ο κ. Σκρέκας, ο οποίος διαβεβαίωσε επίσης, ότι το επόμενο διάστημα οι καταναλωτές θα δουν αισθητά χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος.

«Με το πλαφόν επιδοτούμε τους λογαριασμούς ρεύματος» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε  χαμηλότερους λογαριασμούς, που έχουν δει εδώ και πολύ καιρό αρκετοί καταναλωτές.

«Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στην ενεργειακή κρίση», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Γιατί αυξάνονται οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα;

Όσον αφορά το πώς επηρεάζονται οι τιμές ρεύματος, ο υπουργός εξήγησε ότι: «Έχουμε τιμές φυσικού αερίου 10πλάσιες από τον προηγούμενο χρόνο και για αυτό έχουμε και υψηλότερες τιμές ρεύματος». 

Σε ερώτηση για το εάν είναι επαρκή τα μέτρα για τον χειμώνα, ο κ. Σκρέκας απάντησε, ότι: «Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, γιατί έχουμε προνοήσει», ενώ συμπλήρωσε ότι «βεβαίως έχουμε έναν πόλεμο και κανείς δεν ξέρει τι εξέλιξη θα έχει». 

Ακόμη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε στη Ρεβυθούσα και στις νέες δυνατότητες αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), καθώς έχει  κατασκευαστεί νέα δεξαμενή που διπλασιάζει τη χωρητικότητα. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι η νέα δεξαμενή αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη Αυγούστου.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι υπάρχει πρόνοια, ώστε 5 εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούσαν με φυσικό αέριο, να λειτουργήσουν με αέριο.