Προς τα 2,13 ευρώ το λίτρο θα κινηθεί από αύριο η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης καθώς στο Δελτίο Τιμών της πανελλήνιας ομοσπονδίας πρατηριούχων, η τιμή αγοράς (χονδρική) ανεβαίνει από το 1,647 ευρώ χθες στο 1,67 ευρώ σήμερα.

Ήδη αρκετά βενζινάδικα στην Κηφισίας, τη Βουλιαγμένης, την Αλεξάνδρας, στην Πειραιώς και στη Θηβών, πωλούν απλή αμόλυβδη με τιμή έως και 2,118 σύμφωνα με το ρεπορτάζ του parapolitika.gr. «Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, στο τέλος δεν θα μπορούμε ούτε εμείς να πουλήσουμε, ούτε οι καταναλωτές να αγοράσουν» δηλώνει η πρόεδρος των βενζινοπωλών του Λεκανοπεδίου Μαρία Ζιάγκα, σημειώνοντας μάλιστα ότι στο diesel κίνησης, το οποίο διατίθεται στο 185-1,89 το λίτρο, υπάρχει η επιδότηση των 15 λεπτών ανά λίτρο.

«Θα ζητήσουμε να έχουμε αυτή τη μείωση και τον επόμενο μήνα ώστε να μπορούμε κάπως να κινηθούμε» συνεχίζει. Προβλέπει ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει νέα μεγάλη άνοδος και συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα φθηνά καύσιμα. «Μπορεί να μην είναι τόσο φθηνά και κυρίως να μην είναι καθαρά» λέει και καταλήγει: « Δεν πρέπει οι καταναλωτές να παρασύρονται και να μπαίνουν σε όποιο πρατήριο πουλάει φθηνότερα. Οι τιμές είναι παντού ανοδικές κι αυτό θα πρέπει να τους βάζει σε υποψίες γιατί στο τέλος το κόστος της ζημιάς του οχήματος τους θα είναι πολλαπλάσιο των όσων πιστεύουν ότι κερδίζουν».