Σε πολύ υψηλά επίπεδα εξακολουθούν να παραμένουν οι τιμές στη χονδρεμπορική αγορά τόσο του ηλεκτρικού ρεύματος όσο και του φυσικού αερίου.

 Πιο συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι λόγω καιρού οι καταναλώσεις μειώνονται την Άνοιξη, τόσο για ρεύμα όσο και για φυσικό αέριο, η αύξηση που καταγράφεται και στα δυο μέτωπα αναμένεται να πλήξει τις επιχειρήσεις και βέβαια τη βιομηχανία, που βλέπει το αέριο να είναι πέντε φορές πάνω σε σχέση με τις αρχές του 2021 και το ρεύμα τρεις και τέσσερις φορές ακριβότερο.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι για σήμερα, στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, η μέση τιμή του ρεύματος διαμορφώθηκε στα 241,99 ευρώ/MWh με μια αύξηση της 1,05%. Και πάλι βέβαια η τιμή είναι υψηλή παρά τη μεγάλη συμμετοχή των ΑΠΕ στο μίγμα, που φτάνει το 39,06%.ωΗ συμμετοχή του φυσικού είναι στο 18,33%.

 Ανάλογες είναι και οι τιμές στις ευρωπαϊκές αγορές ηλεκτρισμού με την Ιταλία να έχει μέση τιμή 242,77 ευρώ/MWh, τη Ρουμανία 230,36 ευρώ/MWh, τη Σερβία 243,2 ευρώ/MWh, τη Γερμανία 230,15 ευρώ/MWh, τη Γαλλία 230,2 ευρώ/MWh. Στην  Ισπανία η τιμή διαμορφώθηκε στα 224,97 ευρώ/MWh και στην Πορτογαλία στα 224,26 ευρώ/MWh.

Να σημειωθεί ότι η μέση τιμή μήνα για την Ελλάδα είναι πάνω από 248 ευρώ/ MWh, όντας η υψηλότερη στην Ευρώπη. Και βέβαια είναι δείγμα για την ενεργειακή ακρίβεια που έρχεται και για τον Μάιο, οπότε και θα τιμολογηθούν οι λογαριασμοί στη βάση των χονδρεμπορικών τιμών Απριλίου.