Πέρα από κάθε προηγούμενο οι κρατήσεις Αirbnb για τις διακοπές του Πάσχα.

Ανάρπαστα γίνονται τα καταλύματα AIRBNB κυρίως από Έλληνες ενώ δεν λείπουν και οι τουρίστες αφού ήδη χιλιάδες κυρίως Άγγλοι και Αμερικάνοι ήδη κατακλύζουν δημοφιλείς προορισμούς.

 «Ήταν στην λίστα μου τόσο πολύ καιρό, είναι τόσο όμορφο μέρος. Πολύ όμορφο» δηλώνει Αγγλίδα τουρίστρια.

 «Πάμε στην Πάρο για μήνα του μέλιτος» λέει τουρίστρια από την Αμερική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LIVE NEWS. 

 Παράλληλα, όπως παρουσιάστηκε στο ρεπορτάζ του LIVE NEWS στο Λουτράκι ένα AirBnb έχει 360€ ανά διανυκτέρευση με άμεση πρόσβαση στην θάλασσα και ιδιωτική πισίνα και μεγάλους χώρους ενώ στο Πόρτο Ράφτη στα 250€ υπάρχει διαθέσιμη βίλα με θέα στην θάλασσα και σε κοντινή απόσταση από την παραλία στο Ποσείδι Χαλκιδικής με 150€ την διανυκτέρευση μία οικογένεια θα κάνει Πάσχα πάνω στην θάλασσα.

Πρωταθλητές στις κρατήσεις είναι οι παραδοσιακοί προορισμοί:

 Μύκονος – Κέρκυρα – Ύδρα– Σπέτσες: 90%

Σαντορίνη – Πάρος – Σύρος: 80%

Δωδεκάνησα – Ρόδος – Κως – Πάτμος: 75-80%

Ηράκλειο -Ρέθυμνο: 80%

Χανιά: 85-90%

 Μία τάση είναι πολλοί να αποφεύγουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και να πηγαίνουν για Πάσχα οδικώς. Τα καύσιμα και τα διόδια καίνε.

 «Και τα καύσιμα και τα διόδια ήθελα 300€» δηλώνει οδηγός.

 «Ψάχνουν κοντά. Κυρίως οικογένειες Ελλήνων θέλουν να κάνουν διακοπές σε μονοκατοικία με ησυχία και ανέσεις ιδίως αν έχει μπάρμπεκιου για ελληνικό Πάσχα» δηλώνει μεσίτης.

 Οικογένεια / διανυκτέρευση

Διαμέρισμα: 90€-140€

Μονοκατοικίες: 200€ – 1200€ (έως 10 άτομα)

 To φετινό Πάσχα η έξοδος είναι όπως προ κορωνοϊού αφού πολλοί Έλληνες φοβούνται πως ίσως ο ιός να ξανανατρεψει τα πάντα.

 « Τώρα εκεί που θα πάμε θα ενωθούμε όλοι και θα γίνουμε κορωνοϊός σαν την Κίνα» δηλώνει ο κόσμος.

 Τα πολυτελή ακίνητα εξαντλήθηκαν πρώτα, αφού ήταν ελάχιστα. Η τάση φέτος είναι οικογένειες να ζητούν καταλύματα για να ξαναβρεθούν όπως παλιά.

 Στην Πάρο μία βίλα θα στεγάσει 6 επισκέπτες με 250€ ανά διανυκτέρευση δηλαδή για ένα τριήμερο το κόστος είναι 750€ λίγο φτηνότερα στα 180€ ανά διανυκτέρευση ένα διαμέρισμα θα στεγάσει 6 άτομα στο Αγκίστρι με θέα το ηλιοβασίλεμα στην θάλασσα, ενώ ένα κλικ φτηνότερα ακόμα είναι ένα κατάλυμα, μία βίλα για 8 επισκέπτες με 110€ ανά νύχτα στην Χαλκιδική και την θάλασσα να σκάει στην αυλή.

 Σε δημοφιλείς πλατφόρμες εκδρομείς μπορούν ακόμα να εντοπίσουν τιμές.

 Τριήμερο σε βραχυχρόνια μίσθωση για τετραμελή οικογένεια.

Λουτράκι: 210€

Σούνιο: 248€

Ουρανούπολη: 282 €

Πόρτο Ράφτη: 300€

 

Όμως καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη και τα δωμάτια που διατίθενται είναι ελάχιστα για όσους ψάξουν την τελευταία στιγμή ίσως να αναγκαστούν να για να καλυφθούν να επιλέξουν κάποιον εναλλακτικό προορισμό.