«Περιμένουμε τις εξαγγελίες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να δούμε ακριβώς πώς θα γίνει αυτή η διανομή. Εμείς λέμε ότι η διαδικασία πρέπει να είναι εύκολη» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου.

«Αυτό που έχουμε καταλάβει είναι ότι θα επιδοτηθούν 60 λίτρα ανά μήνα για τους 3 μήνες, Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο και αυτά τα λίτρα θα επιδοτηθούν με 20 έως 25 λεπτά ανά λίτρο, δηλαδή περίπου από 10 έως 15 ευρώ ανά μήνα θα πάρει ο καθένας στον λογαριασμό του αν έχει ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν έχει καταθέσει πινακίδες και έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας. Εμείς δεν θα εμπλακούμε καθόλου, απλά θα μπαίνουν στον λογαριασμό μέσα από μια πλατφόρμα αφού δηλώσει ο καταναλωτής τα εισοδηματικά του κριτήρια και εγκριθεί, όπως γίνεται και με το πετρέλαιο θέρμανσης, τότε θα καταβληθεί στον λογαριασμό του, υποθέτω, αυτό τα ποσό» συνέχισε ο κ. Ασμάτογλου.

Υπάρχουν ερωτηματικά, προσέθεσε, όπως «τι θα γίνει με αυτούς που έχουν δύο αυτοκίνητα αλλά κάνουν κοινή δήλωση με τον/την σύζυγο και χρησιμοποιούν ο ένας το ένα και ο άλλος το άλλο» ανέφερε ο κ. Ασμάτογλου.

Το θετικό είναι ότι έχουμε πτωτική τάση στις τιμές των καυσίμων επισήμανε. «Αυτό μας βοηθάει πολύ, βοηθά και την τσέπη της ελληνικής οικογένειας. Έχουμε σημαντικές μειώσεις από την περασμένη Παρασκευή μέχρι σήμερα, άρα βλέπουμε πρατήρια που οι τιμές έχουν έρθει λίγο κάτω από τα 2 ευρώ, κάποια που ήταν πολύ πάνω από τα 2 ευρώ έχουν έρθει κοντά στο 2,05 περίπου. Υπάρχει μείωση όχι μόνο στις βενζίνες, αλλά περισσότερο στο πετρέλαιο κίνησης και λίγο λιγότερο στο πετρέλαιο θέρμανσης, που παραγγέλνουν πολύ μικρές ποσότητες παρότι τουλάχιστον το 80% των πελατών έχουν άδειες δεξαμενές» συμπλήρωσε ο κ. Ασμάτογλου.

Περιγράφοντας την οικονομική δυσχέρεια των καταναλωτών λόγω της εκτόξευσης των τιμών στην ενέργεια, ο κ. Ασμάτογλου, ανέφερε ότι στις παραγγελίες των 200-300 λίτρων πετρέλαιο θέρμανσης, προσπαθούν να πληρώσουν με δύο ή και τρεις κάρτες.