Μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, με στόχο τον περιορισμό των επιπτώσεων που προκαλούν οι ανατιμήσεις στην ενέργεια, θα ανακοινώσει στις 10.15 το πρωί, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδότηση αναμένεται να κυμανθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με αυτά του Ιανουαρίου, καθώς αντίστοιχα μικρή αποκλιμάκωση σημειώθηκε και στις χονδρικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας (227,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Ιανουάριο έναντι 235,38 ευρώ Δεκέμβριο).

Η μέση ενίσχυση αναμένεται να διαμορφωθεί λίγο χαμηλότερα από τα 40 ευρώ το μήνα έναντι 42 ευρώ τον Ιανουάριο και θα κλιμακώνεται σε 0,15 ευρώ ανά κιλοβατώρα και τις πρώτες 150 κιλοβατώρες κατανάλωσης ανά μήνα και σε 0,11 ευρώ λεπτά για τις επόμενες 150 έως τις 300 κιλοβατώρες το μήνα. 

Στα 0,17 ευρώ ανά κιλοβατώρα αναμένεται να διαμορφωθεί η επιδότηση για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Στα ίδια επίπεδα με τον Ιανουάριο αναμένεται να διατηρηθούν οι επιδοτήσεις για τα εμπορικά τιμολόγια, όπως και οι ενισχύσεις για τους καταναλωτές φυσικού αερίου που διαμορφώνονται στα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα για την οικιακή κατανάλωση.