Μάλιστα ο οίκος αξιολόγησης στην έκθεσή του αναγνωρίζει την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας παρά το ρευστό διεθνές περιβάλλον και τις προκλήσεις της ενεργειακής και υγειονομικής κρίσης.

Επιπλέον δίνει προοπτική για περαιτέρω αναβάθμιση βάσει των επιδόσεων κυρίως στις ΑΠΕ, επιβεβαιώνοντας και όλες τις πρόσφατες εκθέσεις αναλυτών που αναβαθμίζουν την τιμή στόχο για την εταιρεία σε τιμές αρκετά πάνω από τα 20 ευρώ.
Έκρηξη κερδών και συνέχιση των καλών επιδόσεων

Η S&P βλέπει επίσης έκρηξη κερδών, καθώς και συνέχιση των καλών επιδόσεων ενώ θεωρεί ότι ο Τομέας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας θα αναχθεί σε βασικό πυλώνα της εταιρείας.

Όπως τονίζει η έκθεση, η Mytilineos διαχειρίστηκε με επιτυχία τις ρευστές συνθήκες της αγοράς τους τελευταίους 18 μήνες και είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της το 2022, με την ολοκλήρωση της μεγάλης επένδυσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο οίκος, η Mytilineos έχει κατοχυρώσει τη θέση της και είναι έτοιμη να ενισχύσει περαιτέρω την κερδοφορία της το 2022.

«Η ελληνική βιομηχανική εταιρεία Mytilineos αντιμετώπισε με επιτυχία τις ευμετάβλητες συνθήκες στην αγορά τους τελευταίους 18 μήνες. Είναι έτοιμη να ενισχύσει τις δραστηριότητές της το 2022 με την ολοκλήρωση ενός μεγάλου συνεχιζόμενου project», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του οίκου.

Σύμφωνα με την έκθεση της S&P η εταιρεία αναμένεται να κλείσει τη χρήση του 2021 με EBITDA κοντά στα 350 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 150 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τον τομέα της μεταλλουργίας και τα 130 εκατ. ευρώ από τον τομέα ενέργειας.

Παράλληλα ο οίκος αναθεωρεί προς τα πάνω την εκτίμησή του για τα EBITDA του 2022 στα 500-550 εκατ. ευρώ (από 340 – 360 εκατ. ευρώ προηγουμένως) με περαιτέρω ανοδικό περιθώριο για το 2023.

Τέλος, όπως σημειώνει ο οίκος, η Mytilineos πραγματοποίησε σημαντική πρόοδο στις ΑΠΕ και την αποθήκευση ενέργειας, διασφαλίζοντας και διαθέτοντας πρότζεκτ ανανεώσιμης ενέργειας και καθιερώνοντας τον κλάδο ως βασικό πυλώνα του χαρτοφυλακίου της.