Στη 13η Συνδιάσκεψη για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), στη Λαμία βρέθηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας κάνοντας λόγο για μεγάλη ευκαιρία για την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών στους αγρότες.

O υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι «το σύνολο των παρεμβάσεων της κυβέρνησης για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, εκτός Προϋπολογισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αγγίζει πλέον τα 900 εκατ. ευρώ».

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, η δημόσια διαβούλευση, που λαμβάνει χώρα για τη νέα ΚΑΠ, στοχεύει στη διαμόρφωση, από κοινού με τους εκπροσώπους των φορέων του πρωτογενούς τομέα, ενός στρατηγικού σχεδίου που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του τόπου μας, αλλά και στις κατευθύνσεις και τους φιλόδοξους στόχους που θέτει η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

«Ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά και χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ»

«Ευκαιρία τόσο για την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών, όσο και για την ανασύνταξη του αγροτικού τομέα, ώστε – τα επόμενα έτη – να λειτουργήσει ως ένας πραγματικά βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Μέσα από τη νέα στρατηγική μας για την ΚΑΠ, μας δίνεται η δυνατότητα να καταστήσουμε την ελληνική γεωργία ανταγωνιστική, και παράλληλα να θέσουμε τις αγροτικές μας περιοχές, και την ελληνική Περιφέρεια, στο επίκεντρο των εξελίξεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τόνισε ότι η νέα ΚΑΠ συνιστά ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά και χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεισφέρει σημαντικά στη στήριξη του αγροτικού τομέα, στην ανάπτυξη και ενίσχυση της βιωσιμότητας της ελληνικής γεωργίας, στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού στην αγροτική ύπαιθρο, και στην ανανέωση του αγροτικού μας πληθυσμού.