Όταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης, ανέλαβε τα ηνία της κρατικής εταιρείας, δεν υπήρχαν ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πολύ περισσότερα ανοικτά μέτωπα. Από τη νέα σύμβαση για το κόστος διύλισης νερού με το ελληνικό Δημόσιο μέχρι τον νέο διαγωνισμό για την Ψυττάλεια και τις τεράστιες καθυστερήσεις με τους βιολογικούς καθαρισμούς και τα δίκτυα αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική.

Μέσα σε περίπου δυόμισι χρόνια, ο Χ. Σαχίνης κατάφερε να κλείσει όλα τα ανοικτά μέτωπα εν μέσω τεράστιων πιέσεων από παντού. Γι’ αυτό και κάποιοι λένε πως είναι ο άνθρωπος που τον πέταξαν από τον έκτο όροφο, αλλά κατάφερε να σταθεί όρθιος! Στην περίπτωση της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο, η υπόθεση έκλεισε έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις. Τώρα ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση έργων ανά την Ελλάδα από την ΕΥΔΑΠ μέσω αλλαγής του καταστατικού της, που θα της το επιτρέπει.

Στην Ανατολική Αττική προχώρησαν οι περισσότεροι διαγωνισμοί, ενώ ξεπεράστηκαν αρκετές τοπικές αντιδράσεις. Σημειώστε πως, εξαιτίας της απουσίας βιολογικών καθαρισμών στην περιοχή, η Ελλάδα πληρώνει μεγάλα πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πιο πολύπλοκα αποδείχθηκαν τα πράγματα στον διαγωνισμό για τη διαχείριση της Ψυττάλειας, με τον επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ να επιλέγει τον «τρίτο δρόμο», μέσω ανάθεσης γνωμοδοτήσεων στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, κ.λπ. Προς το παρόν, φαίνεται πως ο διαγωνισμός καταλήγει στην κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ - ΑΒΑΞ, που διαχειρίζεται και σήμερα το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας.

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έχει ακόμη κάποια ανοικτά μέτωπα, όπως στο βόρειο τμήμα της Ανατολικής Αττικής, αλλά και νέα στοιχήματα, όπως η αναβάθμιση του παμπάλαιου δικτύου της εταιρείας και η εγκατάσταση έξυπνων υδρομετρητών.