Σε δόσεις θα λάβουν το δώρο του Πάσχα περισσότεροι από 600.000 εργαζόμενοι που το διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου 2020 έχουν τεθεί έστω και για μία ημέρα σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Με μεικτή χρηματοδότηση, όπως δηλαδή συνέβη και στην περίπτωση του δώρου Χριστουγέννων, θα καταβληθεί – μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, 28 Απριλίου - το Δώρο Πάσχα για τους εργαζόμενους - δικαιούχους του επιδόματος των 534 ευρώ που βρίσκονται ή βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας από τον περασμένο Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, το δώρο Πάσχα θα πληρωθεί στους εργαζόμενους σε αναστολή σε δύο τμήματα. Το κράτος θα πληρώσει απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζομένων την αναλογία για την χρονική περίοδο που βρέθηκαν σε αναστολή εντός του πρώτου 4μήνου του 2021, με βάση τα 534 ευρώ που δικαιούνται από την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Παράλληλα, ο εργοδότης - επιχείρηση θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο κατά την οποία ο μισθωτός εργάστηκε κανονικά και με βάση τον μισθό του. Επομένως όποιος εργαζόμενος είναι σε αναστολή εργασία από τον Ιανουάριο μέχρι και το Πάσχα θα λάβει από το κράτος ένα ποσό 267 ευρώ, δηλαδή, κάθε μήνας αναστολής εργασίας μεταφράζεται σε περίπου 67 ευρώ. Σημειώνεται πως στο παραπάνω ποσό δεν υπολογίζεται η αναλογία του επιδόματος αδείας.