Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Γενικός Γραμματέας ξενοδόχων Κέρκυρας, Κώστας Μεριανός, ο ξενοδόχος και τομεάρχης τουρισμού της ΝΔ, Ανδρέας Φιορεντίνος και ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου για τις προετοιμασίες των νησιών ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον κ. Μεριανό, το φετινό Πάσχα έχει ήδη χαθεί, το οποίο για την Κέρκυρα αποτελεί το δυνατό σημείο εκκίνησης της σεζόν. Η ροή κρατήσεων για το υπόλοιπο καλοκαίρι είναι πολύ χαμηλή, γιατί η Κέρκυρα στηρίζεται κυρίως στην αγγλική αγορά, όπως υποστήριξε.

«Νομίζω θα ξεκινήσει η σεζόν στις αρχές του Ιουνίου», είπε.

Ο κ. Φιορεντίνος υποστήριξε ότι τα πράγματα στη Μύκονο είναι χαλαρά και δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα ούτε διακομιδές στο νοσοκομείο.

Όλες οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη σεζόν και είναι αισιόδοξοι για μια καλύτερη σεζόν από την περσινή.

«Υπάρχει ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης και εργαλεία», υποστήριξε και εξήγησε πως έχουν δοθεί κατευθύνσεις αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ φέτος υπάρχουν και τα rapid test και τα εμβόλια.

Από την πλευρά της η κυρία Γκερέκου υποστήριξε πως όλοι ετοιμάζονται για το καλοκαίρι, αλλά όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας. Ωστόσο οι ενδείξεις «εγκυμονούν ελπίδα», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα είναι ψηλά σε προτεραιότητα σε σχέση με την επιλογή προορισμού για τους επισκέπτες», τόνισε και υποστήριξε πως τα όπλα που έχουμε, πράσινο ψηφιακό διαβατήριο, μας ετοιμάζουν για να δεχτούμε τον κόσμο.

«Υπάρχει στήριξη από την πρώτη μέρα σε σχέση με τους ξενοδόχους, επιχειρήσεις και εργαζομένους. Αυτό θα συνεχιστεί, ενώ έχουν ανακοινωθεί και επιπλέον μέτρα στήριξης», κατέληξε.