Θα ξεπεράσουν τα 14 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης το 2021, ποσό διπλάσιο από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προαναγγέλοντας νέα μέτρα στήριξης.

Ετοιμότητα δηλώνει ο υπουργός

«Είμαστε απολύτως έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε όλα τα σενάρια για τον μήνα Απρίλιο, ακόμα και στο δυσμενέστερο», διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής,

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η χώρα διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα 30 δισ. ευρώ. Κάνοντας λόγο για «επίπεδα αρκετά ασφαλή», ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η χώρα έχει δανειστεί 22 δισ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια «Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και συνετοί», υπογράμμισε σημειώνοντας ότι «υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και δυναμική στις εξελίξεις».

Ο κ.Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι φοροελαφρύνσεις το 2022 και έκανε λόγο για προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και αντίστοιχη εναρμόνιση του ΕΝΦΙΑ, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί όλη αυτή την περίοδο στην ελληνική οικονομία. Παράλληλα, σημείωσε για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ότι δρομολογείται, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, η καταβολή διπλής αποζημίωσης τόσο για τον Φεβρουάριο όσο και για τον Μάρτιο, στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Απριλίου.