Ανατροπές έρχονται στην αποζημίωση για τις αναστολές συμβάσεων, για τον Μάρτιο, καθώς εκτός προγράμματος μένουν πολλές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, για τις αναστολές Μαρτίου, για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, έχουμε αλλαγές στα κριτήρια είναι όπως τα γνωρίζαμε όλο αυτό το διάστημα, καθώς μπαίνει πλέον «κόφτης» ανάλογα με τον τζίρο. Ωστόσο, επιχειρήσεις οι οποίες έχουν κλείσει με κρατική εντολή υποχρεούνται να θέτουν σε αναστολή το 100% του προσωπικού τους.

 Από την ανακοίνωση που είχαμε χθες το βράδυ από το υπουργείο Εργασίας, οι δηλώσεις για τις αναστολές Μαρτίου ξεκινούν από σήμερα 4 Μαρτίου, για την περίοδο από 1η έως τις 8 Μαρτίου. Αν μια επιχείρηση έχει αποφασίσει να βάλει τον εργαζόμενο σε αναστολή ολόκληρο το μήνα Μάρτιο θα πρέπει να το κάνει μέχρι τις 8 Μαρτίου στην Εργάνη.

 Για τις αναστολές που θα προκύψουν μετά τις 8 Μαρτίου, πρέπει να έχουν προαναγγελία τουλάχιστον μίας ημέρας.

 «Το πρόβλημα προέκυψε από προχθές. Η απόφαση βάζει ένα κόφτη, που περιορίζει το δικαίωμα των αναστολών σε επιχειρήσεις που υπήρχαν μέχρι 31/12/2017 και όσες δεν άνοιξαν μετά από τότε υποκατάστημα. Τελικά και αυτές έχουν το δικαίωμα αναστολών, αλλά σε αυτές στις επιχειρήσεις που δεν είναι νέες μετά την 01/01/2018 αν έχουν αύξηση τζίρου μεταξύ Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020 δεν υπάρχει δικαίωμα αναστολής. Είναι πάνω από 80.000 επιχειρήσεις», σχολίασε σχετικά ο σύμβουλος εργασιακών θεμάτων, Βασίλης Πρασσάς.