την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο φοροτεχνικός, Αντώνης Μουζάκης, η δικηγόρος και εργατολόγος, Άσπα Παπαθανασοπούλου και η δικηγόρος, Αριάδνη Νούκα
Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα είναι το κριτήριο για το επίδομα τέκνων. Για όσες αιτήσεις έχουν γίνει, τα χρήματα έχουν αρχίσει ήδη να πιστώνονται και οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Έως αύριο, Δευτέρα, είναι η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, όπως επίσης και για τα ενοίκια Ιανουαρίου. Η πληρωμή των ιδιοκτητών θα γίνει στις 15 Μαρτίου.

Ακόμα, έως την Παρασκευή, 5/3, έχει δοθεί παράταση για τις εισφορές του ΕΦΚΑ, ενώ για το Πόθεν Έσχες έχει δοθεί παράταση έως τις 31/3. Οι αιτήσεις για τα e-shop είναι μέχρι τις 24 Μαρτίου.

Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, ο κ. Μουζάκης είπε ότι η αγορά πρέπει να γίνει έως σήμερα 28/2, ενώ η πληρωμή του επιδόματος θα κατατεθεί έως τις 31/3.

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, η κυρία Παπαθανασοπούλου δήλωσε ότι η πληρωμή για τους κληρονόμους με πλήρη δικαιολογητικά θα γίνει στις 10 Μαρτίου, ενώ για εκείνους που έχουν δικαίωμα από διαθήκη, η πληρωμή θα γίνει στις 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με την κυρία Νούκα, η νέα επιδότηση τόκων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα είναι 200 εκατομμύρια ευρώ και αφορά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με μείωση τζίρου τουλάχιστον 20%. Διευκρίνισε ότι αυτό που επιδοτείται είναι οι τόκοι των υφιστάμενων δανείων και η περίοδος επιδότησης είναι οι μήνες Φεβρουάριος μέχρι και το Μάρτιο. Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης είναι από την 1η Μαρτίου έως και τις 7 Μαΐου. Οι προϋποθέσεις είναι ο ετήσιος τζίρος και ο αριθμός του προσωπικού.

Αναφορικά με το πρόγραμμα «Γέφυρα», οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς δικαιολογητικά και η διάρκεια της επιδότησης είναι οκτώ μήνες από τον Μάιο έως και τον Δεκέμβριο. Αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Ακόμα, σύμφωνα με την κυρία Νούκα, εξετάζεται η ένταξη και των στεγαστικών στο πρόγραμμα «Γέφυρα» και θα επιδοτείται το σύνολο της δόσης (κεφάλαιο και τόκοι).