Ο υπ.Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα δύο νέους κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, καθώς και μειωμένα ενοίκια για τον τον Μάρτιο για τις κλειστές επιχειρήσεις αλλά και το λιανεμπόριο.

Διατηρούνται οι αποζημιώσεις των ιδιοκτητών:

  • Στο 80% της απώλειας για τα φυσικά πρόσωπα
  • Στο 60% για τα νομικά πρόσωπα

H «πίτα» της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι εστιασμένη στους κλάδους που είναι ακόμη κλειδωμένοι, ενώ κριτήριο για το ύψος της ενίσχυσης αποτελεί και ο αριθμός των εργαζομένων. Πεντακόσια εκατομμύρια θα δοθούν στον 6ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Οι πληττόμενες επιχειρήσεις θα πάρουν ως ελάχιστο ποσό τα 500 ευρώ, ενώ το κατώτατο ύψος ενίσχυσης στις κλειστές επιχειρήσεις θα είναι από 1.000 έως 8.000 ευρώ ανάλογα με τους εργαζόμενους. Με 1 δισ. επιπλέον θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις στον 7 κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Οι επιχειρήσεις αναμένεται να πάρουν να ενισχυθούν τόσο μέσα στον Μάρτιο όσο και τον Απρίλιο.

Επιπλέον, επεκτείνεται ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση, στις και στο τουριστικό πακέτο. Σύμφωνα και με τις νέες ανακοινώσεις, για το πρώτο τρίμηνο του έτους ο επιπλέον λογαριασμός των μέτρων στήριξης φτάνει τα 5,9 δισ. ευρώ.

Δείτε το σχετικό βίντεο: