Ορόσημο αποτελεί το 2021 για τον ΟΤΕ και την υπηρεσία του Cosmote TV. Φέτος κλείνουν 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας της δορυφορικής πλατφόρμας που συνετέλεσε στο να καταστεί ο ΟΤΕ Νο 1 πάροχος συνδρομητικής τηλεόρασης. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει 575.000 πελάτες σε μια αφορά 1,1 εκατ. συνδρομητών.

Παράλληλα φέτος, ο ΟΤΕ κλείνει πέντε χρόνια λειτουργίας του καναλιού Cosmote History. Πρόκειται για μια χρονιά ορόσημο που η χώρα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821. Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, η εταιρεία έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο αφιέρωμα, με θέμα τον αγώνα του 1821, το οποίο αποτελείται από 11 νέες παραγωγές και συμπαραγωγές της Cosmote TV. Kαθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπως είπε ο κ. Τσαμάζ, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν πάνω από 100 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος αφιερωμένου στην ελληνική Επανάσταση του 1821 οι οποίες θα διατεθούν ελεύθερα για όλους, μέσα από το κανάλι της Cosmote TV στο YouTube.

Στα πέντε χρόνια Cosmote History, έχει δημιουργήσει περισσότερες από 120 πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ και πάνω από 800 ώρες τηλεοπτικού υλικού. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ το κανάλι αυτό είναι το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ αφιερωμένο αποκλειστικά στην Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη κι έθιμά της. «To Cosmote History HD δημιουργήθηκε για να μας θυμίζει από πού ερχόμαστε και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε», σχολίασε ο πρόεδρος του ΟΤΕ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, έχει συμβάλλει ώστε το κοινό και ιδιαίτερα η νέα γενιά να γνωρίσει καλύτερα διάφορες πτυχές της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεών μας.

Πολλές από τις πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές του συνδρομητικού καναλιού έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Βερολίνου. Επίσης, η συμπαραγωγή της Cosmote TV «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» επιλέχθηκε, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διεκδίκηση του Βραβείου Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους, στην 92η Διοργάνωση των βραβείων Όσκαρ.

Το 2020, το κανάλι παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα την πρώτη του συμπαραγωγή με το National Geographic, με τίτλο «Κέρος: Το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων». Επίσης όπως ανέφεραν τα στελέχη του ΟΤΕ ετοιμάζονται νέο ντοκιμαντέρ με το National Geographic, ο δεύτερος κύκλος της σειράς Τehran που προβάλλεται στην πλατφόρμα Apple TV, ενώ σε συζητήσεις βρίσκεται η εταιρεία και με την Netflix για την συμπαραγωγή περιεχομένου.

Για το 2021 ετοιμάστηκαν (ή ετοιμάζονται) πάνω από 20 νέες παραγωγές/συμπαραγωγές και 150 ώρες προγράμματος Cosmote TV. Πέρα από το αφιέρωμα στην ελληνική Επανάσταση, το πρόγραμμα του Cosmote History HD για το 2021 περιλαμβάνει νέες πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές. Μεταξύ άλλων, τα ντοκιμαντέρ «Αλφάβητος – Κοινός κώδικας» για την πορεία του ελληνικού αλφαβήτου ανά τους αιώνες, «Η μάχη της Κρήτης: Επιχείρηση Ερμής», για τα 80 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης και «Αρχαία ελληνική τεχνολογία: Από τον θεό στον άνθρωπο», με θέμα την επιρροή της ελληνικής αρχαιότητας στην σύγχρονη τεχνολογία. Στην τελευταία παραγωγή υπάρχει και η συνεργασία του ακαδημαϊκού Θεοδόση Τάσιου.

Επίσης στις συμπαραγωγές περιλαμβάνονται οι επόμενες πρεμιέρες του δεύτερου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Στα φτερά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου» για τον ρόλο των αεροπορικών μαχών στην Ελλάδα την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τη σειρά ντοκιμαντέρ «Ξόρκια και Προφητείες» για τις ρίζες της μαγείας και της μαντείας ανά τους αιώνες στην ελληνική επικράτεια και το ντοκιμαντέρ «Οι μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο» μια αληθινή ιστορία αφιερωμένη στη μνήμη του Ολοκαυτώματος. «Το πρόγραμμα του καναλιού εμπλουτίζεται σημαντικά και τη νέα χρονιά, διατηρώντας τον ελληνικό προσανατολισμό του», ανέφερε ο επικεφαλής της Cosmote TV, κ. Δημήτρης Μιχαλάκης.

Αναφορικά με την υπηρεσία Cosmote TV, φέτος κλείνει τα 10 χρόνια από την μετατροπή του Conn-x TV σε ΟΤΕ TV το οποίο στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Cosmote TV. Η τοποθέτηση στην αγορά έγινε το 2011 με την δορυφορική κάλυψη, διευρύνοντας μια αγορά που μετρούσε μόλις 300.000 συνδρομητές. Σήμερα η Cosmote TV είναι η Νο. 1 συνδρομητική πλατφόρμα στην Ελλάδα με 575 χιλιάδες συνδρομητές, σε μια αγορά περίπου 1.100.000 νοικοκυριών. Τα μεγέθη αυτά, όπως ανέφεραν τα στελέχη του ΟΤΕ δεν λαμβάνουν υπόψθιν τις πλατφόρμες που λειτουργούν εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα οι πλατφόρμες Apple TV, Netflix, Amazon Prime κ.λπ. Επίσης δεν περιλαμβάνουν περίπου 200.000 παράνομες (πειρατικές) συνδέσεις που λειτουργούν στη χώρα μας.

Η υπηρεσία Cosmote TV, λειτουργώντας ως πάροχος συνδρομητικών υπηρεσιών τηλεόρασης, προσφέρει πρόσβαση σε αποκλειστικό premium περιεχόμενο, μέσα από περισσότερα από 90 κανάλια, από τα οποία 16 κανάλια είναι παραγωγής Cosmote TV (Cinema, Series, Sport, History) και είναι διαθέσιμη μέσω δορυφορικής και μέσω διαδικτυακής (streaming) πρόσβασης.

Ισχυρό προϊόν συνιστούν οι αθλητικές μεταδόσεις και κυρίως τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (UEFA Champions League, UEFA Europa League, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου) αλλά και σε εγχώριο επίπεδο (Κύπελλα Ποδοσφαίρου Ελλάδας) αλλά και μια σειρά άλλων αγώνων μπάσκετ (NBA, WNBA, NCAA, ACB Liga Ισπανίας, Basketball Super League Τουρκίας, VTB United League), μηχανοκίνητα (Formula 1, MotoGP, WRC, Formula 2, Extreme E), τένις (ΑΤP World Tour Finals, ATP World Tour Masters 1000, ΑΤP World Tour 500, ATP World Tour 250, WTA), βόλεϊ (διοργανώσεις CEV Champions League, CEV Cup, CEV Challenge Cup), χάντμπολ (EHF Champions League και Bundesliga), UFC και πυγμαχία.