Διατηρώντας τις αποστάσεις και με sms ανοίγει από την Δευτέρα το λιανεμπόριο, καθώς η εισήγηση των ειδικών ήταν θετική και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις σήμερα το απόγευμα. 
Ωστόσο, λίγο νωρίτερα  είχε γίνει γνωστή η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων η οποία είχε δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμα των καταστημάτων, ωστόσο με προϋποθέσεις. 
Ειδικότερα, με τη διαδικασία του click in the shop προτείνει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας να επανεκκινήσει το σύνολο του λιανεμπορίου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας, οι οποίες δεν βρίσκονται στο «κόκκινο» του αυστηρού lockdown, ενώ στις τελευταίες περιοχές προτείνεται να επανεκκινήσει επίσης το λιανεμπόριο με τη διαδικασία του click in the shop.

Για τις αγορές των πολιτών, πάντως, θα υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί, όπως είναι το όριο στο αριθμό των πελατών οι οποίοι θα βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στο κατάστημα, ενώ θα υπάρχει και χρονικό όριο δύο ωρών από την αποστολή του σχετικού SMS προς το 13033 για την ολοκλήρωση των αγορών τους.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ τις τελικές ανακοινώσεις θα κάνει στις 6 μ.μ. σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Προϋποθέσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή των ειδικών , στη διάρκεια της συνεδρίασής τους επισήμαναν ότι το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει από τη Δευτέρα, αλλά με προϋποθέσεις,  μεταξύ των οποίων και τα αυξημένα τεστ.   Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί τους ειδικούς είναι το αν θα ανοίξουν ή όχι οι εκκλησίες.

 Σημειώνεται ότι το άνοιγμα των καταστημάτων είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, λέγοντας ότι υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων.