Τους κλάδους του λιανεμπορίου που είχαν θετικά αποτελέσματα με τη μέθοδο του click away αλλά και αυτούς που είχαν αρνητικά αποτελέσματα από τις 3 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην ΕΡΤ1. Όπως είπε, ”το διάστημα από 3/12 μέχρι 31/12 οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο πλην τροφίμων αυξήθηκαν από το -59% που ήταν στο -40%.Το μείον 40% συνεπώς δείχνει πρόβλημα αλλά δείχνει μια βελτίωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα” . Ο ίδιος τόνισε ότι “τα βιβλιοπωλεία είχαν πολύ μεγάλη αύξηση (+76% )”.

 “ Υπάρχουν κλάδοι που βοηθήθηκαν τον Δεκέμβριο. Μπορώ να σας πω ενδεικτικά και στα αξεσουάρ και στα καλλυντικά υπήρχε μια βελτίωση. Προσέξετε μείωση είναι σε σχέση με πέρυσι αλλά σημαντική βελτίωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Τα φαρμακεία λειτουργούν πολύ καλά, οι ιατρικές υπηρεσίες, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, τα κούριερ, οι τηλεπικοινωνίες, όλα αυτά είναι πάνω", συμπλήρωσε.

 Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι υπάρχουν προβλήματα με το click away” όπως είναι στα καταστήματα γυναικείων και ανδρικών ρούχων, όπως είναι στην εστίαση. Τα fast food και τα delivery είναι πολύ πάνω αλλά η εστίαση είναι πάρα πολύ κάτω, τα ξενοδοχεία και ο τουρισμός “.