Παπαθανάσης: Αρχές του έτους νέο ΕΣΠΑ για δημιουργία e-shop - Τί είπε για επιδότηση θερμαστρών
nikos-papathanasis
Οικονομία

Παπαθανάσης: Αρχές του έτους νέο ΕΣΠΑ για δημιουργία e-shop - Τί είπε για επιδότηση θερμαστρών

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιδοτεί τη δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής, προανήγγειλε για τις αρχές του έτους, ο αναπληρωτής υπουργός  Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τη εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ. 

Επίσης, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα που θα «τρέξει» μέσα στις επόμενες μέρες που επιδοτεί την αγορά εξωτερικών θερμαντικών σωμάτων για τον κλάδο της εστίασης σημειώνοντας ότι «δεν είναι απαραίτητο να αγοραστούν τώρα οι εξωτερικές θερμάστρες. Μπορεί ο επιχειρηματίας να τις είχε αγοράσει από το πρώτο lockdown και τώρα απλώς να προσκομίσει ό,τι τιμολόγια έχει και να πληρωθεί».

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι πέρα από το αυριανό άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη, δεν έχουν αποφασιστεί οι ημερομηνίες για τα υπόλοιπα, ωστόσο όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown, θα ακολουθήσουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία. «Δεν είναι στην πρόθεση της κυνέρνησης να έχει οικονομία- φυσαρμόνικα», ξεκαθάρισε προσθέτοντας ότι εντός της εβδομάδας, ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, θα συζητηθεί το άνοιγμα των υπόλοιπων καταστημάτων. 

Τέλος, ανέφερε ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή υπάρχει ρήτρα μη απόλυσης. Δηλαδή αν κάποιος που έχει λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή απολύσει εργαζόμενο, υποχρεούται να τον επαναπροσλάβει και θα του επιβληθεί και πρόστιμο. Για τον στον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας, δήλωσε ότι το 50% των χρημάτων θα είναι μη επιστρεπτέο, ενώ επανέλαβε ότι θα ακολουθήσει και 6ος κύκλος. 

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα