Tην ανάθεση συμβολαίου για την παροχή συστήματος Τακτικών Ζεύξεων Δεδομένων (Tactical Data Links) στην Ιαπωνία ανακοίνωσε η SCYTALYS μέλος του EFA GROUP που δραστηριοποιείται στην ολοένα και αναπτυσσόμενη αγορά της αεροδιαστημικής, άμυνας και ασφάλειας και έχει εδραιωθεί σε περισσότερες από πενήντα χώρες παγκοσμίως.

Tο προσωπικό της SKYTALIS αποτελείται από περισσότερα από 150 άτομα εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι Ελληνες επιστήμονες και μηχανικοί.
Το σύστημα που ανέλαβαν να υλοποιήσουν και να παραδώσουν είναι το Universal Link System (ULS). Υποστηρίζει πολλαπλά πρότυπα Τακτικών Ζεύξεων Δεδομένων συμπεριλαμβανομένου του Link 22 που είναι το πλέον σύγχρονο για Ναυτικές εφαρμογές - Νατοϊκού μοντέλου - και που θα χρησιμοποιηθεί για τη διασύνδεση πολλαπλών μέσων που συμμετέχουν στο δίκτυο.
skytalys2parapolitika_mesa1


Αυτό όμως που φέρνει ακόμη πιο ψηλά στην επικαιρότητα την SKYTALYS είναι ότι το ULS είναι εγκατεστημένο σε περισσότερες από 10 χώρες, έτσι μέσω αυτού, η εταιρεία εξελίσσεται σε έναν από τους ελάχιστους προμηθευτές ανάλογου συστήματος τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Γεγονός που επιβεβαιώνει την προσπάθεια να επεκταθεί η Ελλάδα βιομηχανικά σε μεγαλύτερες αγορές, κάτι που όπως φαίνεται, επιταχύνθηκε με την επέλαση της πανδημίας COVID-19.

Eίμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε πλήρως αυτή την τάση που επικρατεί διεθνώς

«Αποδίδουμε ιδιαίτερη αξία στην ανάθεση αυτού του έργου, καθώς διευρύνει την εγκατεστημένη βάση συστημάτων Τακτικών Ζεύξεων Δεδομένων της εταιρείας μας σε μία ακόμη σημαντική χώρα στη διεθνή αγορά» σχολίασε σχετικά ο Δημήτρης Καραντζάβελος διευθύνων σύμβουλος της SCYTALYSτονίζοντας πως πριν από την επιτυχία της SCYTALYS στην Ιαπωνία, είχαν ήδη προηγηθεί σημαντικά συμβόλαια της εταιρίας στη Ν.Α. Ασία και Απω Ανατολή. «Η διασύνδεση διαφορετικών μέσων σε δικτυοκεντρικά περιβάλλοντα λειτουργεί ως καθοριστικός πολλαπλασιαστής ισχύος και εμείς είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε πλήρως αυτή την τάση που επικρατεί διεθνώς», συμπλήρωσε.
skytalys

Eκτός από τη SCYTALYS (Συστήματα Τακτικής Διοίκησης, Ελέγχου, Επικοινωνιών, Ζεύξης Δεδομένων, Εξομοίωσης, Λύσεις Διαλειτουργικότητας), θυμίζουμε πως στον Όμιλο EFA ανήκει η EFA VENTURES (Διεθνής Πάροχος Βιομηχανικών Συνεργασιών και Συναφών Ολοκληρωμένων Λύσεων και Υπηρεσιών), η ΤΗΕΟΝ SENSORS (Συστήματα Νυχτερινής Όρασης και Θερμικής Απεικόνισης), η ES SYSTEMS (Ολοκληρωμένα Συστήματα Αισθητήρων με τεχνολογία MEMS και Λύσεις IoT) και η DEFENDER (Πανοραμικές Κάμερες και Συστήματα Ανάλυσης και Επεξεργασίας Εικόνας).
skytalys3parapolitikamesa

Σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων της EFA GROUP παίζει και η epicos.com που από το 2000 αποτελεί τη μοναδική διεθνώς Β2Β διαδικτυακή πύλη στον χώρο της Αεροδιαστημικής, της Αμυνας και των Νέων Τεχνολογιών (ADHT).

ΛΜ