Την αδειοδότηση για παραγωγή αμυντικού υλικού και παροχή υπηρεσιών άμυνας έλαβε η THEON SAUDI ARABIA (νέα θυγατρική εταιρεία της THEON SENSORS) από την Ρυθμιστική Αρχή Αμυντικών Βιομηχανιών της Σαουδικής Αραβίας GAMI (General Authority for Military Industries).

Πρόκειται για μία κίνηση που από τη μία ενισχύει τις - ήδη ισχυρές - σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας και από την άλλη φέρνει τον κόσμο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας πιο κοντά στο “Οραμα 2030” .
Αναλυτικότερα, ο βασικός σκοπός της νέας αυτής επένδυσης είναι η προώθηση, παραγωγή και ανάπτυξη των προϊόντων νυχτερινής όρασης καθώς και νέων συστημάτων θερμικής απεικόνισης, με έμφαση τις εφαρμογές σε μεγαλύτερα ηλεκτρο-οπτικά και θερμικά συστήματα για οχήματα αλλά και πλατφόρμες.
Παράδειγμα  αποτελεί η ψηφιακή κάμερα URANIA που μπορεί να εφαρμοστεί σε οχήματα αλλά και να τροποποιηθεί ενσωματώνοντας πληθώρα αισθητήρων για πολλαπλές πλατφόρμες.
Το νέο εργοστάσιο της THEON SAUDI ARABIA είναι σε εξέλιξη και θα έχει έδρα το Ριάντ στη βιομηχανική ζώνη Al Kharj με τη συνεργασία της MODON, της Σαουδικής Αρχής Βιομηχανικών Πόλεων και Τεχνολογικών Ζωνών.
Η συνεργασία μας είναι απόλυτα σύμφωνη με τους ισχυρούς δεσμούς που έχει αναπτύξει το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας με την Ελλάδα

«Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη ΤΗΕΟΝ SENSORS, τον παγκόσμιο ηγέτη στα όργανα νυχτερινής όρασης, διευρύνοντας έτσι το προϊοντικό χαρτοφυλάκιό μας», ανέφερε σχετικά ο Salman Fahd Hamadal Malek, CEO της RAKAA Defense & Security Co. και πρόεδρος της THEON SAUDI ARABIA τονίζοντας τις ολοένα και πιο στενές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας.
«Η συνεργασία μας είναι απόλυτα σύμφωνη με τους ισχυρούς δεσμούς που έχει αναπτύξει το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας με την Ελλάδα, αλλά και με το εκτεταμένο σχέδιο “Οραμα 2030” για δομική αναδιάρθρωση της οικονομίας μας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει να επενδύσουμε στην Ερευνα και την Ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε ισχυρές τοπικές παραγωγικές δυνατότητες και να ανοίξουμε την οικονομία σε περισσότερους τομείς», συμπλήρωσε.
Οι επικεφαλής της εταιρείας τονίζουν το γεγονός ότι η χορήγηση άδειας για παραγωγή αμυντικού υλικού από την GAM έγινε σε χρόνο ρεκόρ. «Αυτό, αντανακλά την προστιθέμενη αξία που φέρνουμε στη χώρα, αλλά και την εμπιστοσύνη και εκτίμηση που έδειξαν σε εμάς οι σαουδικές αρχές», σχολίασε ο Philippe Mennicken, Business Development Director της ΤΗΕΟΝ SENSORS και CEO της THEON SAUDI ARABIA.


ΝΕΑ “ΕΞΥΠΝΑ” ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
«Η νέα μας εταιρεία THEON SAUDI ARABIA και η σχέση της με τη RAKAA θα αποτελέσει το όχημα δραστηριοποίησης και των άλλων εταιρειών του Ομίλου EFA όπως της SCYTALYS, της EFA VENTURES και της UCANDRONE, με σκοπό, σε συνεργασία με τοπικές εταιρείες και τεχνολογικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της Σαουδικής Αραβίας, τη σχεδίαση και παραγωγή προηγμένων αμυντικών προϊόντων, πέραν των ηλεκτροοπτικών και θερμικών» είπε από την πλευρά του ο Θωμάς Ντάκος, πρόεδρος και CTO της ΤΗΕΟΝ SENSORS θέτοντας ως παράδειγμα τα «έξυπνα» μη επανδρωμένα ιπτάμενα συστήματα για επιχειρήσεις επισκόπησης δικτύων πετρελαίου.

ΤΗΕΟΝ_Ψηφιακη_καμερα_Urania_ημερας_και_νυχτας_που_εφαρμοζεται_σε_οχηματα
URANIA: ψηφιακή κάμερα της ΤΗΕΟΝ SENSORS ημέρας και νύχτας που εφαρμόζεται σε οχήματα


Η RAKAA Defense & Security Company ιδρύθηκε το 1982 στη Σαουδική Αραβία και αποτελεί διεθνή αμυντική εταιρεία όντας ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές αμυντικού εξοπλισμού των Σωμάτων Ασφαλείας και Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας.
Αποτελεί μία από τις εταιρείες του επιχειρηματικού Ομίλου RAKAA HOLDING, που σε συνεργασία με κοινοπρακτικά διεθνή σχήματα, διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων, κατασκευαστικών υποδομών, ενέργειας και νερού.

Η THEON SAUDI ARABIA λειτουργεί στη Σαουδική Αραβία με δικό της προσωπικό, ενώ περισσότεροι εξειδικευμένοι επιστήμονες αναμένεται να ενταχθούν τους επόμενους μήνες στο δυναμικό της εταιρείας για τη στελέχωση του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης.

Λ.Μ.