Εντός Οκτωβρίου, μαζί με τις συντάξεις, θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, επανέλαβε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, παρουσιάζοντας την τροπολογία του για την αντιστοίχιση της καταβολής αναδρομικών στους συνταξιούχους του δημοσίου με αυτή των αναδρομικών του ιδιωτικού τομέα.

Η τροπολογία εντάσσεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, που αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας.

Μάλιστα, επισήμανε ότι τα αναδρομικά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα, δεν συμψηφίζονται με άλλες οφειλές και δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου ή εισφοράς αλληλεγγύης. «Για λόγους αποφυγής συνωστισμού η καταβολή αναδρομικών θα γίνει κανονικά τον Οκτώβριο με την καταβολή κανονικών συντάξεων σε διακριτό κωδικό ώστε κάθε συνταξιούχος να ξέρει τι θα πάρει» εξήγησε ο ίδιος.

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, «τα αναδρομικά θα αναφέρονται σε διακριτή γραμμή, ώστε να είναι εμφανές σε κάθε συνταξιούχο το τι θα πάρει».

Το σύνολο των αναδρομικών, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, ανέρχεται σε 1,4 δις ευρώ και αναλύεται σε 892 εκατ. ευρώ προς συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα και 496 εκατ. ευρώ σε συνταξιούχους του Δημοσίου.