Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο η τροπολογία για την τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα στην Αττική.

 Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας η οποία φέρει τίτλο "Λήψη έκτακτων προσωρινών μέτρων για την οργάνωση του τόπου και χρόνου εργασίας, για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας, για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κοροναϊού COVID-19", εφαρμόζεται υποχρεωτικά σύστημα εξ αποστάσεως παροχής εργασίας σε εργαζομένους επιχειρήσεων -εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα, σε ποσοστό 40% επί του συνολικού αριθμού αυτών των εργαζομένων.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να προαναγγέλλουν εντός 24ώρου από τη δημοσίευση της υπό ψήφιση διάταξης την εξ αποστάσεως εργασία του 40% των εργαζομένων τους στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Σε περίπτωση παράβασης το πρόστιμο θα είναι 3.000 ευρώ.

  Παράλληλα η τροπολογία αναφέρει ότι αναπροσαρμόζεται το ωράριο εργασίας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ώστε να επιτυγχάνεται σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση.

 Τα ανωτέρω ισχύουν εντός της Περιφέρειας Αττικής από τη δημοσίευση τους σε ΦΕΚ μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου ενώ για τη χρονική και γεωγραφική επέκταση της ισχύος αλλά και την τροποποίηση του 40% δεν απαιτείται νέα νομοθετική διάταξη μπορούν να γίνουν με Κοινή Υπουργική Απόφαση.